1 bilet: 180.000 de dolari, 1 camera de hotel: 50.000 de dolari. Cifrele celui mai asteptat meci de box din istorie

28-04-2015 19:10


DUMINICA, 06:00, la ProTV: Mayweather vs Pacquaio. Cel mai asteptat meci de box al ultimilor ani are loc sambata noapte, in Las Vegas, intre americanul Mayweather si filipinezul Pacquiao.

Confruntarea, care va fi transmisa in direct la PROTV, este deja una a superlativelor, cel putin din punct de vedere financiar.

De pilda, sportivii vor incasa fiecare peste 100 de milioane de dolari, in timp ce norocosii care vor prinde unul dintre cele o mie de bilete scoase la vanzare vor achita chiar si 180 de mii de dolari pentru un loc langa ring. Tot pentru ei, camerele de hotel se vor inchiria si cu 50 de mii de dolari pe noapte.

Confruntarea dintre Floyd Mayweather si Manny Pacquiao a doborat deja cateva recorduri in ceea ce priveste onorariile sportivilor si vanzarea biletelor, epuizate in doar 60 de secunde. Interesul enorm pentru partida garanteaza afaceri profitabile nu doar pentru cei direct implicati in meci, ci si pentru hotelurile, restaurantele si mai ales cazinourile din Las Vegas.

Astfel, daca la hotelul MGM Grand, o camera standard se inchiriaza cu 3.173 de dolari pe noapte, exista si o varianta pentru cei mai bogati fani. 50 de mii de dolari pentru un apartament de lux, pe unde au trecut vedete ca Miley Cyrus si Justin Bieber. E demn de mentionat ca, in mod normal, pretul este de 30 de mii de dolari.

Vila Nobu de la Caesar's Palace are toate dotarile pe care vi le-ati putea dori: o plasma cu ecran urias pentru a urmari meciul de box, de asemenea, un living room de 975 de metri patrati si evident, masa de biliard personala. Afara este la fel de impresionant, exista un jacuzzi si un bar si un loc pentru barbecue, ca sa puteti da petreceri, daca tot sunteti in Las Vegas.

Cine vrea sa urmareasca partida in sistemul pay per view, la calitate HD, trebuie sa scoata din buzunar 100 de dolari. Sponsorii au platit si ei bani multi ca sa-si promovez produsele in noaptea meciului- mai exact 13,5 milioane de dolari. Banii astfel stransi vor ajunge in buzunarele protagonistilor. Floyd Mayweather, de 38 de ani, supranumit "The Money Man", are deja o avere de peste 400 de milioane de dolari.

O cheltuieste pe masini de colectie, ceasuri cu diamante si, nu in ultimul rand, pe angajatii sai. Bucatareasa personala, care trebuie sa fie disponibila 24 de ore din 24, castiga o mie de dolari pentru fiecare masa pe care i-o pregateste.

Mai modest, rivalul sau Manny Pacquiao, de 36 de ani, prefera sa posteze citate din Biblie si sa cante imnuri religoase, impreuna cu sotia. Membru al Congresului din Filipine, Manny este considerat o comoara nationala in tara sa.

"Meciul secolului" va fi difuzat la PRO TV duminica, 3 mai, incepand cu ora 6 dimineata.

VIDEO PROTVPLUS.RO