MApN si-ar putea face propria echipa de fotbal, daca Becali nu va plati pentru brand-ul Steaua. La cine ramane palmaresul

Dată publicare: 07-12-2014 20:27
Dată actualizare: 10-12-2014 06:59


Armata negocieaza de pe pozitii de forta dreptul de proprietate asupra marcii ''Steaua Bucuresti", pe care a recastigat-o saptamana aceasta la instanta suprema.

In cazul in care emisarii lui George Becalii nu vor ajunge la o intelegere si nu vor accepta sa plateasca dreptul de a folosi in continuare sigla, clubul sportiv militar isi va lansa propria echipa de fotbal.

Echipa a jucat duminica in Ghencea fara emblema recastigata de clubul sportiv al armatei. Becali a dat ordin ca decizia instantei supreme de joi sa fie pusa in aplicare. Insa nu in totalitate, pentru ca pe teren a intrat tot echipa Steaua Bucuresti.

Armata vrea bani multi - cateva milioane de euro anual pentru ca FC Steaua Bucuresti sa joace in continuare sub acelasi nume, cu aceleasi culori si aceeasi emblema. Are deja si o solutie de rezerva.

Florin Costel Talpan, jurist CSA Steaua: Clubul sportiv al armatei si-a modificat certificatul de identitate sportiva si in momentul de fata are posibilitatea sa isi infiinteze o echipa de fotbal.

Reporter: Si o veti face? Cu o echipa care sa participe la competiile nationale si internationale?

Florin Costel Talpan, jurist CSA Steaua: Sunt convins ca conducerea ministerului va fi de acord cu acest lucru. Nu cred ca s-ar opune absolut nimeni. E vorba despre clubul Steaua.

George Becali anticipa asta, dar spera ca nu va pierde procesul.

Oricum, echipa de fotbal a Ministerului Apararii nu ar putea juca in Liga 1 fara sa treaca prin campionatele regionale.

Militarii insista insa ca va fi continuatoarea celei care a facut istorie in 1986, cand a castigat Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei.

"Palmaresul este al clubului sportiv al armatei. Nu poate fi luat de o societate comerciala pentru ca e munca sportivilor de exceptie pe care i-a avut clubul sportiv al armatei", a mai spus Talpan.

Luni dimineata, celor doua tabere vor avea o prima runda de negocieri.

Steaua a jucat duminica fara insemne oficiale

Echipa Steaua Bucuresti a evoluat, duminica seara, in meciul de pe teren propriu cu CSMS Iasi, programat la ora 18.00, in etapa a XVII-a a Ligii I, fara insemnele clubului pe tricouri, numele si emblema lipsind si de pe tabela de marcaj.

Pe tabela de marcaj, in locul siglei Stelei apare doar un chenar alb pe fond negru, sub care scrie "Gazde". In ceea ce ii priveste pe oaspeti, pe tabela apar emblema si numele CSMS Iasi. De asemenea, fotbalistii Stelei nu au insemnele clubului nici pe echipamentul de antrenament si nici pe cel de joc. Pe echipamente s-a lipit o banda adeziva neagra pentru a se acoperi insemnele FC Steaua.

In plus, crainicul de la stadionul Stelei nu a folosit numele echipei, ci titulatura "formatia campioana". Numele Steaua si sigla gruparii bucurestene lipsesc si de pe foaia de joc, iar conducerea clubului a luat decizia sa acopere numele echipei cu banda neagra inclusiv pe imbracamintea oficialilor.

Cei aproximativ 300 de suporteri stelisti de la peluza au afisat un banner cu mesajul: "Istoria traieste prin noi" si au scandat la inceputul meciului "Romania". Ei au mai scandat: "Steaua suntem noi". Pe de alta parte, la stadionul Steaua instalatia de nocturna functioneaza doar pe trei stalpi, unul fiind oprit.


VIDEO PROTVPLUS.RO