LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, ora 19:00, la ProTV. Keseru, pregatit sa fie titular. Ce a spus Iordanescu despre Alibec

×
Codul embed a fost copiat

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 5| Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, LIVE, la ProTV, de la ora 19:00.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

Cititi in articol:
Ce a spus Iordanescu despre cazul Alibec
Imagini VIDEO de la antrenamentul de marti
Ce rezultat ne trebuie pentru a spera la "optimi"
Echipa probabila cu Elvetia

Conferinta de presa Anghel Iordanescu: ce a spus despre cazul Alibec

Citește și
suporter Romania
"Masina de facut bani" UEFA EURO. Sumele pe care le poate castiga Romania in 2020, cand va organiza trei meciuri
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

''Trebuie sa fim realisti, este un meci pe care ambele echipe il pot castiga. Din cei 23 de jucatori din lotul Elvetiei, 18 joaca in campionate puternice, in Germania, Anglia, Franta, Italia. Este o echipa cu mare experienta, iar din 2004 a participat la toate turneele finale majore si sunt convins ca va fi un meci dificil'', a declarat Iordanescu.

''Avem viitorul in fata, totul depinde de nationala si sper ca baietii sa repete jocul bun cu Franta, pentru ca obiectivul FRF este iesirea din grupe'', a subliniat selectionerul.

''Dupa meciul cu Franta, am avut mult de lucru cu refacerea fizica si mentala a jucatorilor. Speram sa vedem in meciul de maine ca am reusit. Am facut o partida buna cu Franta, cu momente foarte buna, dar si cu momente mai putin bune. in startul celor doua reprize ne-am creat oportunitati, dar a trebuit sa recunoastem ca Franta a castigat'', a mai spus Iordanescu.

''Am revazut meciul cu Franta de trei ori, noaptea tarziu, dimineata si a doua zi la pranz. Un antrenor gaseste mereu ce sa-si reproseze, dar asta va ramane pentru mine'', a marturisit Iordanescu.

''Trebuie sa fim concentrati, pentru ca ne asteapta un meci cu o echipa valoroasa, va fi un meci extrem de dificil'', a intarit selectionerul.

Iordanescu s-a referit si la faptul ca Romania, echipa cu cea mai buna aparare din preliminarii (doar doua goluri incasate), a primit destul de multe goluri in ultimele partide: ''Am primit doua goluri in preliminarii, dar am luat patru cu Ucraina, unul cu Georgia, doua cu Franta. Suntem preocupati, dar ne-am bucurat, totusi, ca am marcat trei goluri cu Ucraina, cinci cu Georgia, echipa care a invins Spania (1-0), si un gol cu Franta. Sa speram ca nu vom mai primi gol maine, dar vom reusi sa marcam''.

Anghel Iordanescu a rememorat meciul cu Elvetia de la Cupa Mondiala din SUA, in 1994, pierdut de tricolori cu 1-4.

''Veneam dupa o partida cu Columbia, castigata cu scorul de 3-1, si sincer am intrat un pic infumurati pe teren, dar am amintirea ca am legat o prietenie cu antrenorul Elvetiei de atunci, Roy Hodgson, actualul selectioner al Angliei'', a spus Iordanescu.

Selectionerul a comentat si evolutia lui Bogdan Stancu in meciul cu Franta: ''Ne-am bucurat ca a marcat cu Franta, ne-a parut rau ca a ratat doua ocazii mari, dar oricine poate rata''.

Iordanescu a dezmintit ca ar exista neintelegeri intre staff si jucatori sau intre el si alti membri ai staff-ului tehnic: ''Atmosfera este foarte buna in lot, atat intre jucatori si staff-ul tehnic, cat si intre antrenorii echipei nationale''.

Totodata, Iordanescu a negat un incident in care ar fi fost implicat Denis Alibec: ''Ar fi fost foarte greu sa stiu ce a facut, pentru ca urmaream meciul cu Franta. Niciun secund nu mi-a spus ca ar fi fost la cabina sau ca ar fi fumat''.

''Am deja primul 'unsprezece' conturat si, in functie si de antrenamentul oficial, in noaptea asta vom lua si decizia finala. Un antrenor trebuie sa prinda cea mai buna inspiratie pentru a aliniat cea mai buna echipa'', a conchis Iordanescu.

Imagini de la antrenamentul de marti, pentru meciul cu Elvetia

Calcule pentru un loc in "optimi"

Duelul de miercuri seara, transmis in direct de ProTV, de la ora 19.00, este decisiv. Romania are nevoie de puncte. Unul este bun. Trei ar fi grozave. Ne-ar permite sa abordam partida cu Albania mult mai increzatori in sansa de a ajunge in optimi de pe un loc bun. 20.000 de fani romani sunt asteptati in tribune.

Pe de alta parte, elvetienilor le este suficient egalul pentru a-i propulsa spre faza eliminatorie. In plus, s-ar putea lupta pentru sefia grupei cu Franta.

Misiunea de pe "Parc de Princes" se anunta dificila pentru Romania. Elvetia a crescut enorm ca natiune fotbalistica. Peste 172 milioane de euro valoreaza lotul actual. Doar 56, selectionata Romaniei. Adversarii nostri de miercuri joaca in Bundesliga, Serie A sau Premier League.

Statistica arata echilibru intre cele doua echipe. Cinci victorii pentru noi - ultima acum patru ani, cu 1-0 - patru pentru ei si trei partide incheiate la egalitate.

Istoria consemneaza insa si doua rani deschise, pentru noi. Un 1-7, acum aproape 50 de ani - cea mai severa infrangere din palmaresul Nationalei. Dar si acel 1-4 dureros, de la Mondialul american din 1994. Atunci, Romania s-a sufocat in infernul "Pontiac Silverdome" - faimoasa arena inchisa din Detroit. Am ramas cu amintirea eliminarii-fulger a lui Ion Vladoiu, dar si cu golul fabulos al lui Gica Hagi.

Echipa probabila cu Elvetia

Anghel Iordanescu va incepe meciul cu Elvetia cu Keseru in atac, in locul lui Andone, anunta www.sport.ro.

Echipa probabila de start:

Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Keseru

A fumat Alibec in vestiar la meciul cu Franta? Reactia lui Iordanescu

Cautat la inceputul reprizei a doua cu Franta pentru a fi trimis la incalzire si introdus pe teren, Denis Alibec a fost gasit in vestiar, acolo unde fuma, sustine Gazeta Sporturilor. Conform sursei citate, Anghel Iordanescu nu l-a exclus pe Alibec din lot pentru a nu afecta imaginea Romaniei inainte de meciurile cu Elvetia si Albania. "E o mizerie ce s-a scris, numai neadevaruri" a spus Alibec astazi in timp ce jucatorii nationalei au ales sa mearga la o cafenea din Chantilly sa se relaxeze.

Selectionerul Anghel Iordanescu nu a dorit sa comenteze informatia despre Alibec. "Sa-l intrebati pe el daca fumat, eu nu am citit. Sa va zica el", s-a limitat sa spuna Tata Puiu.

Daniel Isaila, unul dintre secunzii de la nationala, ii ia apararea lui Alibec. "E foarte afectat, nu stiu cine vrea sa ne faca atata rau", relateaza www.sport.ro.

Anghel Iordanescu a iesit la plimbare alaturi de jucatori. O parte dintre tricolori au ales sa se plimbe, ceilalti au ales sa bea o cafea.

Romania prefera sa se apere, este de parere portarul Elvetiei

Romania este o echipa care prefera sa se apere, a declarat pentru site-ul UEFA portarul nationalei Elvetiei, Yann Sommer, inaintea meciului de miercuri dintre cele doua reprezentative, din Grupa A a EURO 2016.

"Romania a pierdut primul meci (1-2 cu Franta - n. r.), asa ca e sub presiune sa obtina un rezultat bun. E o echipa care prefera sa se apere, asa ca sunt curios sa vad cum va aborda meciul de miercuri. Oricum va juca Romania, noi trebuie sa ne pastram calmul. Avem vantul din pupa si singurul lucru care conteaza e rezultatul", a spus Sommer, unul dintre cei mai buni jucatori ai Elvetiei in primul meci de la turneul final (1-0 cu Albania).

Nationala a invins Elvetia, adversara sa de miercuri de la EURO 2016, in ultimul lor meci direct, pe 30 mai 2012, in deplasare, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei amicale de la Lucerna a fost inscris de Gicu Grozav. De la acel meci in loturile actuale ale celor doua echipe se mai regasesc Sommer, Lichtsteiner, Djourou, Granit Xhaka, Mehmedi si Derdiyok, respectiv Valerica Gaman, Chiriches, Rat, Torje, Chipciu. In cele 12 partide desfasurate pana in prezent intre cele doua echipe, tricolorii au castigat de cinci ori, au pierdut in patru randuri, iar trei intalniri s-au incheiat nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei din Tara Cantoanelor, cu 19-15. La EURO 2016, Romania si Elvetia se vor infrunta in data de 15 iunie, pe stadionul Parc des Princes din Paris (19,00, ora Romaniei).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
AUSTRIA - UNGARIA 0-2. Maghiarii produc prima mare surpriza de la UEFA EURO 2016. Stieber a marcat un gol superb
AUSTRIA - UNGARIA 0-2. Maghiarii produc prima mare surpriza de la UEFA EURO 2016. Stieber a marcat un gol superb

Ungaria a invins, marti, pe Austria in grupele UEFA EURO 2016 cu scorul de 2-0, desi era cotata cu sansa a doua in aceasta partida.

"Masina de facut bani" UEFA EURO. Sumele pe care le poate castiga Romania in 2020, cand va organiza trei meciuri

UEFA Euro 2016, campionatul care reuneste pentru prima data 24 de echipe in loc de 16, inseamna dincolo de fotbal o adevarata industrie.

LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, la ProTV. Cele doua schimbari pregatite de Anghel Iordanescu
LIVE BLOG Romania-Elvetia, miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, la ProTV. Cele doua schimbari pregatite de Anghel Iordanescu

Romania joaca miercuri, 15 iunie, impotriva Elvetiei, in direct la ProTV. Rusul Serghei Karasev va arbitra meciul dintre cele doua nationale de fotbal, pe stadionul Parc des Princes din Paris, in Grupa A la UEFA EURO 2016.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.