Farul - FCSB 3-2. ”Marinarii” lui Hagi cuceresc titlul de campioni ai României, după un meci istoric

farul

Farul Constanţa a învins duminică seara pe FCSB cu 3-2, după un meci în care gazdele au revenit incredibil de la 0-2, şi echipa lui Gheorghe Hagi este noua campioană a României.

Farul Constanța a devenit noua campioană a României, după ce a învins FCSB cu 3-2, după un meci istoric, unul dintre cele mai frumoase jucate în fotbalul românesc.  

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, Farul are 50 de puncte, în timp ce FCSB, locul doi, are 46.

FCSB a început tare la Ovidiu şi a condus cu 2-0 după golurile marcate de Şut, cu un şut superb de la distanţă, în minutul 9, şi de Compagno, din faţa porţii, în minutul 17, scrie News.

Citește și
gigi becali primarie
Gigi Becali a anunţat că se retrage din fotbal. "Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam, acum gata"
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Gazdele au început să preseze, iar bucureştenii au avut o bară, prin Compagno, în minutul 40, însă insistenţa Farului a dat roade în minutul 42, când Mateus Santos a înscris cu o lovitură de cap, la o greşeală a portarului Târnovanu.

În partea secundă Tudor Băluţă a egalat cu o lovitură de cap, în minutul 58, dintr- centrare a lui Casap. În continuare s-a jucat pe contre, iar gazdele au marcat golul victoriei în minutul 86, prin Louis Munteanu, aducând titlul în vitrina Farului.

UPDATE, min. 86: Farul înscrie pentru 3-2 prin Munteanu și se află la câteva minute de titlu de campioană.

UPDATE, min.81: Ratare foarte mare pentru FCSB, în urma unei acțiuni superbe reușite de Coman

UPDATE, min. 73: Farul are o ratare uriașă, după un contraatac de manual al elevilor lui Hagi. Șutul tras de Mateus trece foarte puțin peste poartă. 

UPDATE, min. 71: Un șut al lui Coman din lovitură liberă este scos din traiectoria spre un gol sigur de un fundaș al Farului.  

UPDATE, min. 58: Farul egalează printr-un gol spectaculos înscris de Băluță. Farul mai are nevoie de un gol pentru a deveni campioană.

UPDATE, min. 48: Repriza a doua a început tot cu FCSB având inițiativa, cu un șut puternic reușit de Coman, dar pe lângă poartă. 

UPDATE, min. 45: Pauza vine în avantajul FCSB, pantru că Farul tocmai începuse să-și intre în joc, după golul marcat de Mateus Barbos. 

UPDATE, min. 43: Farul reușește să relanseze partida care le poate aduce titlul, printr-un gol marcat de Mateus Barbosa!

UPDATE, min. 29: Farul are cea mai mare ocazie a sa de până acum, prin Munteanu. Acesta dă pe lângă minge în fața portarului constănțean.

UPDATE, min. 17: FCSB are 2-0 pe terenul Farului, după un gol încris de Compagno!

UPDATE, min.9 : Gol senzațional înscris de Adrian Șut, pentru FCSB, la prima acțiune a roș-albaștrilor!

UPDATE, duminică, ora 21.00: A început meciul care poate decide campioana României!

UPDATE, duminică, 21 mai, ora 20.50: Iată care sunt echipele de start.

Farul Constanța: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa; Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru; Antrenor: Gică Hagi.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman; Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea: Antrenor: Elias Charalambous.

UPDATE, sâmbătă, 20 mai, ora 14:00 - Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a anunțat, într-o conferință de presă, că la meciul de la Ovidiu nu se va baza pe Edjouma, care are probleme medicale. "Restul jucătorilor sunt 100% disponibili și toți vor să evolueze în meciul de mâine", a spus tehnicianul formației roș-albastre. 

"Pentru mâine, cel mai important este să fim concentrați încă din primul minut. După cum am mai spus, întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat, poate cea mai bună. Știm că trebuie să suferim din nou, dar ce mă ține pozitiv este că avem cei mai de calitate jucători, dar asta nu este de ajuns.

Sunt fericit că jucătorii mei au o mentalitate extraordinară. Mentalitatea pe care o arată în fiecare săptămână mă face fericit, în special în aceste momente dificile.

Trebuie să fim umili să ținem capul jos și să muncim. Știm că o să fie un meci greu, știm că vom suferi foarte mult, dar vom merge să dăm totul. Cel mai important pentru noi e prestația pe care o să o avem, nu ne gândim la adversari.

Este cel mai important meci pentru jucători, nu pentru mine. Sper să câștigăm acest meci, în special pentru jucători, dar și pentru fani", a mai afirmat Elias Charalambous.

Știrea inițială: 

Meciul reprezintă o adevărată finală a campionatului, cele două echipe fiind despărțite de un singur punct în clasament, cu doar o rundă înainte de sfârșitul sezonului.

Farul Constanța, echipă antrenată de Gică Hagi, ocupă primul loc în clasament, cu 47 de puncte.

FCSB, formație pregătită de Elias Charalambous, se află pe poziția secundă, cu 46 de puncte.

Dacă va învinge, echipa dobrogeană va fi noua campioană a României. În schimb, în cazul în care FCSB reușește să se impună la Ovidiu, titlul se va decide în ultima rundă, când formația roș-albastră o va întâlni "acasă" pe Rapid, iar Farul va juca în deplasare cu CFR Cluj.

Alibec, marele absent al meciului Farul - FCSB

În meciul de la Ovidiu, Gică Hagi nu se va putea baza pe Denis Alibec. Starul "marinarilor" a fost eliminat în partida cu CSU Craiova, din runda trecută, încheiată la egalitate, scor 1-1.

Denis Alibec, vedeta echipei Farul Constanța. Foto: Imago

Denis Alibec a fost determinant în opt partide din acest campionat. De asemenea, el a contribuit decisiv la 31% dintre golurile formației dobrogene.

Invazie roș-albastră la Ovidiu

Fanii FCSB-ului, grupare care nu a mai câștigat titlul de opt ani, sunt deciși să-și poarte echipa spre victorie la Ovidiu.

250 de ultrași ai formației bucureștene vor fi pe stadion. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul galeriei conduse de Gheorghe Mustață, în afara arenei vor fi peste 1.500 de suporteri.

"Regele" i-a mai suflat un titlu lui Gigi Becali

Dacă Farul Constanța va deveni campioană, va fi a doua oară în istoria fotbalului românesc când Gică Hagi îi suflă titlul lui Gigi Becali.

În sezonul 2016 - 2017, "Regele" a devenit campion cu Viitorul Constanța, iar FCSB a trebuit să se mulțumească doar cu locul doi. 

Hagi, umilit de Becali în 2007

Farul - FCSB este meciul care poate decide titlul de campioană, dar și o partidă a marilor ambiții ale celor machedonilor care conduc destinele celor două cluburi, Gică Hagi și Gigi Becali.

Gică Hagi și Becali în 2007. Foto: Agerpres

Deși între ei există o relație de rudenie, "Regele" fiind nașul de cununie al latifundiarului din Pipera, cei doi nu au fost întotdeauna în relații bune.

De exemplu, în 2007, pe vremea când antrena echipa roș-albastră, Gică Hagi a fost făcut praf de Gigi Becali, deranjat că "Regele" nu făcea ce i se transmitea din lojă.

"Nu cred în calitățile lui de antrenor! E prea încăpățânat, ar trebui să mai vorbească și el cu Ienei, cu ăla, cu ăla... Un antrenor nu e la pușcărie. Nu-ți convine, dă-ți demisia. Hagi ce vrea? Nu-mi convine, plec.

Cât se poate implica patronul? Cât vrea. Asta e mentalitatea mea, nu e dictatorială, ar fi așa dacă aș fi în funcţie publică. Cât sunt patron, eu decid. Nu-mi convine, pun pe altul care face așa", au fost doar câteva dintre declarațiile pe care Gigi Becali le-a făcut la acea vreme.

În cele din urmă, după doar trei luni ca principal la echipa finului său, Gică Hagi și-a dat demisia. Într-o confenrință de presă în care a avut lacrimi în ochi, "Regele" a spus tot ce avea pe suflet.

"Nu se poate să ți se ia mintea, personalitatea, demnitatea. Sper ca acest lucru să fie un exemplu, un moment de a ridica un mare semn de întrebare. Relația antrenor-conducător trebuie reglată. Sper ca de acum încolo antrenorul să aibă această autoritate, să fie lăsat în pace. E atât de simplu.

Nu mai puteam. Drumul se închisese. Îmi pare rau, dar mi s-a întins o cacealma. Eu cred că am puterea să i-o spun lui Gigi că nu face bine ce face.

Eu nu am luat niciun ban și nici nu vreau niciun ban. Banii pe care trebuia să mi-i dea mie, să-i pună la centrul de copii și juniori. N-am nevoie de bani și nu-i vreau. E vorba doar de placerea de a lucra într-un loc unde am vrut să fac performanță.

Eu am numit ziua asta o zi tristă, dar nu pentru că am plecat. Tristă pentru că omul pe care l-am adus în Ghencea a făcut totul să mă gonească. Se petrecea prin '87. Eu i-am deschis poarta și acum...", a spus Gică Hagi.

Echipele probabile:

Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - Nedelcu, Baluta, Doukoure - Mazilu, Munteanu, Grameni.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovici - Ovidiu Popescu, Șut, Olaru - Octavian Popescu, Compagno, Coman.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
Lovitură pentru Gigi Becali. Decizia Tribunalului Ilfov
Lovitură pentru Gigi Becali. Decizia Tribunalului Ilfov

Tribunalul Ilfov a respins vineri contestaţia depusă de Gigi Becali în dosarul în care patronul clubului FCSB este acuzat de săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, astfel încât procesul poate începe pe fond.

Gigi Becali a anunţat că se retrage din fotbal.
Gigi Becali a anunţat că se retrage din fotbal. "Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam, acum gata"

Patronul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că se retrage din fotbal, subliniind că a luat decizia după meciul pierdut de echipa sa, scor 0-1, cu Rapid, în Superliga.

Elias Charalambous este noul antrenor al FCSB. Cine este cipriotul de 42 de ani
Elias Charalambous este noul antrenor al FCSB. Cine este cipriotul de 42 de ani

FCSB a anunţat, joi, că noul antrenor al echipei din Superligă este cipriotul Elias Charalambous.  

Ziua „Regelui”! Gică Hagi împlinește 58 de ani. Ce alte staruri ale fotbalului sunt născute pe 5 februarie | GALERIE FOTO
Ziua „Regelui”! Gică Hagi împlinește 58 de ani. Ce alte staruri ale fotbalului sunt născute pe 5 februarie | GALERIE FOTO

Supranumit „Ucenicul vrăjitor”, „Regele fotbalului românesc” şi „Maradona din Carpaţi”, fostul mare fotbalist român, Gheorghe Hagi, s-a născut la 5 februarie 1965, în comuna Săcele, judeţul Constanţa.

Fostul antrenor și președinte al Farului Constanța, Constantin Gîrjoabă, a murit. A obținut un bronz cu naționala de tineret
Fostul antrenor și președinte al Farului Constanța, Constantin Gîrjoabă, a murit. A obținut un bronz cu naționala de tineret

Farul Constanța a anunțat că fostul său antrenor și președinte Constantin Gîrjoabă a murit, la 59 de ani. Clubul condus acum de Gheorghe Hagi amintește că fostul antrenor a obținut alături de naționala României bronzul la Mondialele U20.

 

Recomandări
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon
SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România. Proiectilele vor înarma aeronavele F-16 Falcon

SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari. Achiziţia va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române.

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.

Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”
Cum pot fi integrate în muncă persoanele vulnerabile. „Suntem într-un paradox, avem două milioane de oameni inactivi”

România trăiește un paradox al forței de muncă, în care sunt două milioane de persoane inactive, deși cererea, din partea angajatorilor, este foarte mare.