Larisa Iordache dupa doua medalii de aur la Sofia: Mi-au dat lacrimile de bucurie. Lotul a intrecut asteptarile antrenorilor

18-05-2014 14:30


Un triumf nesperat a inregistrat echipa feminina de gimnastica a Romaniei la Campionatul European de la Sofia.

Duminica, Larisa Iordache a cucerit 3 medalii in finalele pe aparate. Aur la sol, bronz la sarituri si argint la barna. Iar cu un total de noua medalii, dintre care una de aur pe echipe, lotul romanesc a intrecut chiar si cele mai optimiste asteptari ale antrenorilor: la plecarea in Bulgaria, Octavian Bellu si Mariana Bitang contau pe cel mult patru medalii in competitie.

Larisa Iordache este singura gimnasta care si-a trecut in cont doua medalii de aur la Europenele de anul acesta. Dupa ce sambata a cucerit primul loc in proba pe echipe, alaturi de colegele ei din lotul feminin al Romaniei, duminica a obtinut singura, aceeasi performanta, in finala de la sol. A fost la egalitate cu o italianca si le-a depasit pe sportivele din Polonia si Elvetia.

"Cu toate ca am fost si eu surprinsa de mine, mi-au dat lacrimile de bucurie. Incercam intotdeauna sa dam tot ce-i mai bun din noi si trebuie sa aratam ca nu muncim degeaba. Muncim pentru noi si pentru Romania. Dumnezeu ne-a ajutat si am ajuns acolo unde ne este locul" a povestit Larisa.

Diana Bulimar s-a clasat pe locul 4. Larisa Iordache a fost foarte aproape de prima treapta a podiumului si la barna, finala in care era cotata drept favorita. A cucerit medalia de argint. Iar la sarituri a luat bronzul.

Si echipa de junioare aduce acasa 5 medalii: una de bronz, pe echipe, si patru de argint, obtinute de Laura Jurca la individual compus si sarituri, si de Andreea Iridon la barna si sol.

Romania a incheiat participarea la Campionatul European de la Sofia cu un bilant glorios: 9 medalii, dintre care doua de aur, cinci de argint si doua de bronz. Aproape dublu fata de cat si-au propus la plecare antrenorii lotului.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO