Kazahstan - Romania 0-0, in preliminariile pentru CM 2018. Daum: Jucatorii au trecut prin iad, trebuie sa fim mandri de ei

Kazahstan - Romania

Romania a terminat la egalitate 0-0 cu Kazahstan, marti seara, la Astana, in preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

Daum: S-a intamplat sa nu castigam, dar jucatorii au trecut prin iad, trebuie sa fim mandri de ei

Selectionerul Christoph Daum a declarat dupa rezultatul de egalitate din Kazahstan, ca, desi s-a intamplat sa nu castige, jucatorii sai au trecut prin iad in ultimele zile si toti suporterii trebuie sa fie mandri de ei.

"Am vazut azi o echipa a Romaniei care a alergat si a luptat fantastic. Ne-am creat cateva ocazii bune care ne puteau aduce cele trei puncte. Cei de la Kazahstan nu au avut nicio ocazie. Poate cea mai mare sansa a lor a fost sutul lui Tosca spre propria poarta. Am fost foarte bine organizati si ne-am adaptat foarte repede la aceasta suprafata de joc artificiala. Asadar, toata lumea trebuie sa fie mandra de acesti jucatori care reprezinta Romania. Acesta este sportul, azi s-a intamplat sa nu castige acest meci. Jucatorii nostri au trecut prin iad, au jucat in climate diferite, drumul a fost lung, apoi acest gazon artificial... In absolut tot au fost nevoiti sa mearga pana la limita. Trebuie sa ii felicitam pe jucatori pentru ca din punct de vedere fizic au dat absolut totul. Si nu au mers doar pana la limita, uneori au trecut dincolo de ea", a spus Daum la postul Digi Sport.

Citește și
gillete
"Performanta Are Viitor": Pustiul din Arges care merge la Mogosoaia ca sa-l impresioneze pe selectionerul Daum
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Tehnicianul german a mentionat ca a fost nevoit sa amane schimbarea in ofensiva deoarece facuse destul de repede doua inlocuiri din cauza accidentarilor lui Grigore si Chipciu. "Am fost blocat din punct de vedere al schimbarilor... nu am putut face ultima schimbare pentru ca am facut doua prea devreme din cauza accidentarilor. Si daca riscam poate ar fi trebuit sa incercam sa castigam in zece acest meci. Am intarziat introducerea lui Andone si pentru ca am vazut ca Sapunaru patise ceva. Din pacate nu am putut face aceasta schimbare ofensiva mai devreme. Asteptam ocazia din final, mingea era la Stancu si au lipsit cativa centimetri ca ea sa intre. In astfel de situatii ai nevoie si de putin noroc, dar nu l-am avut. Speram ca il vom avea la urmatorul meci", a mentionat selectionerul.

Referitor la arbitraj, Daum a evitat sa spuna ca Romania a fost dezavantajata, precizand doar ca astepta la anumite faze alte decizii din partea centralului portughez Manuel De Sousa. "Daca joci acasa asa cum o face Kazahstanul, esti foarte fericit cu un astfel de arbitraj. Din punctul de vedere al Romaniei, in anumite situatii am asteptat alte decizii ale arbitrului. Se pot analiza la televiziune, dar nu e treaba mea sa judec. Insa poate arbitrul va intelege ca in anumite momente putea lua decizii diferite", a explicat el.

Chiar daca are 5 puncte dupa 3 meciuri, Romania se afla in grupul de patru selectionate care se lupta pentru primele doua locuri ale grupei, este de parere Daum. "Situatia e la fel de dificila pentru noi ca la inceput. Sunt patru echipe care lupta pentru primele doua locuri, iar noi suntem printre acestea. Un meci important este urmatorul, cel cu Polonia. Daca vom castiga cele trei puncte atunci suntem pe un drum bun. Ne asteptam la 7 puncte dupa primele trei meciuri, avem 5... sa vedem de unde luam aceste 2 puncte care ne lipsesc", a adaugat Daum.

Moti: Suntem un pic frustrati, cred ca meritam mai mult

Fundasul Cosmin Moti considera ca nationala Romaniei merita mai mult in meciul cu nationala Kazahstanului."Suntem un pic frustrati, cred ca meritam mai mult. Asta e viata, mingea nu a vrut sa intre, au fost deplasari lungi, un teren greu. Pe un teren normal, cu iarba, nu ar trebui sa ne puna probleme. Ne dorim si avem incredere ca vom fi la CM", a declarat Moti la TVR.

Romania a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, marti, pe Astana Arena, in compania selectionatei Kazahstanului, in etapa a treia a grupei E de calificare la Cupa Mondiala din 2018. Tricolorii au ratat o ocazie importanta in minutul 88, cand Stancu a patruns in careu si a centrat in fata portii, dar Enache a alunecat si nu a reusit sa impinga mingea in poarta.

In minutul 24, capitanul Dragos Grigore a suferit o accidentare la nas, el fiind inlocuit dupa scurt timp cu Cosmin Moti. Grigore, vizibil afectat de o lovitura primita in nas, a fost scos de pe teren cu targa. In ultimul minut al primei reprize s-a accidentat si Alexandru Chipciu, care a acuzat problem musculare la pulpa stanga, si a fost schimbat la pauza cu Gabriel Enache.

Kazahstan: Pokatilov - Beysebekov, Ahmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko - Muzhikov, Smakov, Kuat (Tagybergen ‘86) – Bayzhanov (Nurgaliyev ’66), Khizhnichenko (Murtazayev ’82). Selectioner: Talgat Baisufinov

Romania: Tatarusanu - Benzar, Sapunaru, Grigore (Moti ’26), Tosca - Hoban – Chipciu (Enache ’46), Stanciu, R. Marin, Ad. Popa (Fl. Andone ’84) - Stancu. Selectioner: Christoph Daum

Cartonase galbene: Shomko ’36, Kuat ’80

Meciul a fost arbitrat de portughezul Manuel De Sousa, ajutat de asistentii Ricardo Santos si Alvaro Mesquita, iar Fabio Verssimo a fost rezerva. La partida disputata pe Astana Arena, pe teren sintetic si cu acoperisul tras, au asistat 12.300 de spectatori, conform anuntului organizatorilor.

Romania a acumulat patru puncte dupa trei meciuri: 1-1, cu Muntenegreu, acasa, 5-0, cu Armenia, la Erevan, si 0-0, la Astana, cu Kazahstan.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
ARMENIA - ROMANIA 0-5. Cinci marcatori diferiti, dupa ce armenii au jucat in 10 inca din minutul 3. Prima victorie in Grupa E
ARMENIA - ROMANIA 0-5. Cinci marcatori diferiti, dupa ce armenii au jucat in 10 inca din minutul 3. Prima victorie in Grupa E

ARMENIA - ROMANIA. Echipa antrenata de Cristoph Daum a invins categoric, in deplasare, scor 5-0, selectionata Armeniei.

"Performanta Are Viitor": Pustiul din Arges care merge la Mogosoaia ca sa-l impresioneze pe selectionerul Daum

“Performanta Are Viitor”: Pustiul din Arges care merge la Mogosoaia ca sa-l impresioneze pe selectionerul Daum

Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei. Cele trei lucruri pe care le vrea de la jucatorii nationalei
Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei. Cele trei lucruri pe care le vrea de la jucatorii nationalei

Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor principal al nationalei Romaniei, propunerea administratiei FRF pentru postul de selectioner fiind aprobata, joi, de Comitetul Executiv.

Recomandări
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”
IKEA, acuzată că taie ilegal copaci din pădurile pe care le deține în România. „Parcelă cu parcelă rad tot”

O nouă investigație a voluntarilor de mediu vine cu acuzații grave la adresa producătorului de mobilă IKEA.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.