Irlanda de Nord - România 1-1. Tricolorii au ajuns în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor CM

Ultima actualizare: 18-11-2020 23:41
Irlanda de Nord - România
Getty

Irlanda de Nord - România. Naţionala de fotbal a României a jucat, miercuri, împotriva Irlandei de Nord, la Belfast, în ultima partidă din Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.

 Meciula fosti transmis în direct de PRO TV și pe www.stirileprotv.ro. În minutul 56, Boyce a marcat pentru Irlanda de Nord. Bicfalvi a egalat în minutul 81. În urma acestui rezultat şi pentru că a câştigat la masa verde meciul cu Norvegia, România a ajuns în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului Mondial.

Situația grupei înainte de Irlanda de Nord - România

 

Clasamentul grupei înainte de acest meci (fără rezultatul meciului România - Norvegia care va fi stabilit de UEFA) este următorul: Austria - 12, Norvegia - 9, România - 4, Irlanda de Nord - 1.

Meciul pe care prima reprezentativă ar fi trebuit să îl aibă cu Norvegia, duminică, a fost anulat. Autorităţile din Norvegia au decis, sâmbătă după-amiază, să nu permită ieşirea din ţară a echipei naţionale de fotbal, care trebuia să vină la Bucureşti, pentru meciul cu România, din cauza situaţiei legate de pandemia COVID-19.

Consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA, a precizat Federația Română de Fotbal, iar situația grupei este una confuză.

Dacă România va obține cele trei puncte cu Norvegia la "masa verde", Irlanda de Nord va încheia pe ultima poziție indiferent de rezultatul meciului din seara aceasta.

În schimb, dacă tricolorii pierd meciul prin posibila tragere la sorți pe care norvegienii au solicitat-o, partida va fi una decisivă pentru evitarea retrogradării în Liga C.

Lotul convocat de Mirel Rădoi

 

Pentru acest meci, selecţionerul Mirel Rădoi are la dispoziţie următorii jucători:

1. Cristian Bălgrădean 2. Valentin Creţu 3. Alin Toşca 4. Bogdan Mitrea 5. Ionuţ Neldecearu 6. Iulian Cristea 7. Denis Alibec 8. Dan Nistor 9. George Puşcaş 10. Alexandru Maxim 11. Cristian Ganea 12. Ciprian Tătăruşanu 13. Vasile Mogoş 14. Alexandru Albu 15. Bogdan Ţîru 16. David Lazar 17. Eric Bicfalvi 18. Răzvan Marin 19. Florin Tănase 20. Dennis Man 21. Cristian Manea 22. Mario Camora 23. Alexandru Băluţă.

Meciul va fi arbitrat de elveţianul Sandro Scharer.

Scharer (32 ani), arbitru FIFA din 2015, a avut un singur contact cu echipe româneşti de club sau reprezentative, în 2017. Acesta a oficiat partida România – Kazahstan 3-1, disputată la Ploieşti, în Liga Naţiunilor.

Bekim Zogaj şi Jonas Erni vor fi arbitri asistenţi, iar Fedayi San va fi cel de-al patrulea oficial.

Tricolorii vor evolua cu banderole negre la Belfast şi se va ţine moment de reculegere, în memoria victimelor incendiului de la Spitalul Piatra Neamţ.

Irlanda de Nord - România se joacă cu spectatori

 

La partida de la Belfast pot asista aproximativ 1.000 de spectatori.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Irlandei de Nord, Ian Baraclough, a declarat, marţi, conform site-ului oficial al FRF, că jucătorii săi trebuie să se ridice la un nivel care să le permită să facă faţă meciului cu România, o selecţionată care vine cu încredere după o victorie în amicalul cu Belarus.

"Mă reîntâlnesc acum cu Mirel Rădoi, al treilea meci foarte repede unul împotriva celuilalt, după duelul la U21 şi cel la nivel de seniori în septembrie. Trebuie să ne ridicăm la un nivel care să ne permită să facem faţă, pentru că România vine cu încredere după o victorie. Trebuie să ne facem jocul mâine pentru că în primele două meciuri din această lună eu cred că am arătat foarte, foarte bine din punct de vedere al jocului", a afirmat el într-o conferinţă de presă susţinută la Belfast.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO