Ilie Nastase nu va putea fi prezent la turneele de Grand Slam si nu va mai fi invitat in Loja Regala de la Wimbledon

24-04-2017 21:09


Ilie Nastase, injuraturi, fed cup,

Una dintre consecintele suspendarii primite de Ilie Nastase din partea ITF, in urma scandalului in care a fost implicat la intalnirea Romania - Marea Britanie, de la Mamaia, este ca el nu va mai putea participa la turneele de Grand Slam.

Aceste turnee sunt organizate de Federatia Internationala de Tenis, anunta CNN.

The Sun scrie ca Ilie Nastase nu va mai fi invitat in Royal Box (Loja Regala) de pe terenul central de la Wimbledon.

Nastase era o prezenta obisnuita la turneele de la Roland Garros si de la Wimbledon. Anul trecut, el a fost consultant Eurosport pentru French Open, in emisiunea ”Game, Set si Mats”, alaturi de Chris Evert si John McEnroe. La Paris, Nastase a intervievat jucatoarele romane pe teren dupa meciurile disputate.

Loja Regala, destinata celebritatilor si pritenilor turneului de la Wimbledon, are 74 de locuri si a fost inaugurata in 1922. Presedintele All England Club invita in fiecare an, pe baza unor propuneri venite de la comitetul de organizare a turneului si de la federatia engleza, membri ai familiei regale, sefi de guverne, oameni din lumea tenisului, parteneri comerciali, membri ai fortelor armate britanice si alte persoane importante.

In 2015, Nastase a fost prezent in Loja Regala, imbracat intr-un costum de general. Federatia Internationala de Tenis a anuntat, duminica, pe contul oficial de Twitter, ca fostul tenisman Ilie Nastase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la intalnirea de Fed Cup Romania - Marea Britanie, astfel ca nu va avea acces la competitiile ITF si nu va primi acreditare.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a ridicat, sambata, acreditarea lui Ilie Nastase, dupa ce a avut un conflict cu arbitrii si cu Johanna Konta si cu capitanul-nejucator Anne Keothavong. El nu a mai fost capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica.

Potrivit Daily Mail, Nastase spune ca nu regreta afirmatiile jignitoare facute la adresa britanicelor. "Nu regret si ma pot trimite la inchisoare daca vor, nu ma intereseaza. Am incercat doar sa apar interesele jucatoarei mele. Jucatoarea engleza a iesit de pe teren fara sa ceara voie si recunosc ca am facut-o c....Incerca sa faca liniste in public, dar e tenis, nu e opera. N-am nevoie de rahatul asta. Am 70 de ani. Nici macar nu am fost platit pentru functia de capitan-nejucator. Nu dau doi bani daca ma suspenda sau nu sau nu ma lasa sa stau in scaunul de capitan. Nu uitati ca am fost numarul 1. Daca arunci pe cineva care a fost numarul 1, nu e bine pentru tenis", a spus Nastase, conform sursei citate.

Romania a invins Marea Britanie cu scorul general de 3-2 si va evolua anul viitor in Grupa Mondiala II a Cupei Federatiei.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO