Ghanezul Christian Gyan, fostul star al lui Feyenoord Rotterdam, a pierdut lupta cu cancerul

Ultima actualizare: 29-12-2021 20:24
christian gyan
Getty

Christian Gyan, fostul fundaș al lui Wrexham, Feyenoord Rotterdam și al naționalei din Ghana, s-a stins din viață, miercuri, din cauza cancerului. Avea doar 43 de ani, anunță Daily Star.

Gyan s-a născut în Ghana, dar s-a mutat în Olanda la sfârșitul anilor '90 pentru a semna cu Feyenoord, unde a jucat în 93 de meciuri. Alături de Gyan, Feyenoord Rotterdam a cucerit titlul de campioană în Olanda în 1999, o Supercupă a Olandei (2000), dar și Cupa UEFA (2002)

În anul 2008, Christian Gyan a ales să se despartă de gruparea batavă și a ales să evolueze în prima ligă din Finlanda, la Turun Palloseura (TPS). În ianuarie 2009 a ajuns la Wrexham, dar a jucat doar două meciuri. Ulterior, a evoluat la Rovaniemen Palloseura (RoPS) și la echipa olandeză de amatori RKSV Leonidas înainte de a agăța ghetele în cui.

Regretatul fotbalist a mai jucat 23 de meciuri pentru Ghana între 1998 și 2002. Christian Gyan s-a luptat cu cancerul în ultimii patru ani. În urmă cu 5 ani, fanii lui Feyenoord au strâns suma de 35.000 de euro pentru a-l ajuta pe Gyan în lupta cu cancerul.

Am aflat cu mare tristețe de moartea lui Christian Gyan. Feyenoord pierde un fost jucător care a fost cu adevărat cu inima alături de Feyenoord, un favorit al fanilor și mai presus de toate o persoană fantastică”, este mesajul clubului Feyenoord.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO