Ea este cea mai puternica femeie din lume. Cum arata poloneza Aneta Florczyk atunci cand nu se afla in sala de forte

Ultima actualizare: 05-09-2015 07:14
Aneta Florczyk

Singura femeie care a reusit de patru ori performanta de a deveni Cea mai puternica femeie din lume este poloneza Aneta Florczyk, nascuta la 26 februarie 1982, in Malbork.

Aneta Florczyk si-a inceput cariera la varsta de 16 ani, in sportul numit ''powerlifting'', ce consta, dupa cum sugereaza si numele, in ridicarea unor mari greutati. Dupa ce a fost campioana Poloniei de cateva ori, a devenit campioana europeana, printre realizarile sale fiind si cea de a depasi 500 kg ridicate.

Din anul 2002, a inceput sa se antreneze pentru concursurile tip ''strongwoman'', in care reprezentantele sexului frumos si deloc slab se intrec in ridicarea greutatilor si in alte demonstratii de forta.

Aneta Florczyk a castigat titlul de "Cea mai puternica femeie din lume" (World's Strongest Woman) in anii 2003, 2005, 2006 si 2008, record care i-a asigurat prezenta, incepand cu ianuarie 2008, in faimoasa Carte a Recordurilor - Guinness World Records.

In 2004, poloneza a fost si cea mai puternica femeie din Europa. Alte recorduri reusite de atleta din Polonia au fost indoirea, cu mainile, a patru tigai intr-un singur minut si ridicarea deasupra capului a 12 barbati adulti.

Aneta Florczyk nu s-a remarcat doar prin forta bruta a muschilor sai, ci si prin gratie. Astfel, a reusit sa se claseze pe locul al treilea in cadrul celei de-a doua editii a emisiunii-concurs ''Dansand pe gheata'', unde si-a etalat aptitudinile de patinatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO