Dragulescu o ataca pe Halep: "Iti sugerez sa participi si tu la Rio, sa vezi cat de greu se castiga o medalie pentru Romania"


Ultimul update: Luni 11 Iulie 2016 00:09
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2016 10:38
Categorie: Stiri Sport
Marian Dragulescu

Gimnastul Marian Dragulescu a reactionat, vineri, la declaratia Simonei Halep privind alegerea Catalinei Ponor ca portdrapel al Romaniei la JO.

Sportivul a scris intr-un mesaj ca are tot respectul pentru jucatoarea de tenis, dar afirmatiile sale sunt ”jignitoare" la adresa lui, a Catalinei Ponor si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice.

”Pentru cei care nu stiu, Catalina Ponor este portdrapelul Romaniei la Rio. Ea este tripla campioana olimpica, asta insemnand doar o parte a palmaresului ei”, a scris Marian Dragulescu, vineri, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare.

El citeaza apoi declaratia Simonei Halep, privind alegerea Catalinei Ponor ca portdrapel al Romaniei la JO si comenteaza pe marginea acesteia.

”Am tot respectul pentru Simona, dar declaratia mi se pare jignitoare la adresa mea, a Catalinei si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice. Onoarea revine celei care a castigat medalii pentru Romania, nu celei care a castigat cei mai multi bani si nu a adus nicio medalie acestei natiuni. Iti sugerez, Simona, sa participi si tu la Rio 2016 si sa vezi cat de greu se castiga o medalie pentru Romania si, cu siguranta vei aprecia mai mult sportivii care au castigat mai multe medalii la Olimpiada, Mondiale si Europene. Asadar, Halep si Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretentii”, a comentat Dragulescu.

Gimnasta Catalina Ponor a fost aleasa de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc intre 5 si 21 august. In varsta de 28 de ani, Ponor este tripla campioana olimpica (echipe, barna, sol) la Atena, in 2004, si medaliata cu argint (sol) si cu bronz (echipa) la Londra, in 2012.

Cinci sportivi au fost nominalizati de catre COSR pentru a fi portdrapel, iar intre acestia s-au numarat si jucatoarea de tenis Simona Halep si handbalista Cristina Neagu.

Dupa alegerea Catalinei Ponor, Halep a comentat: "Ma gandeam ca eu sau Cristina Neagu vom fi portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice, cred ca Neagu merita. Decizia a fost luata si o felicit pe Catalin Ponor, deoarece este o mare onoare sa fii portdrapel”.

La randul sau, Cristina Neagu a spus ca respecta decizia COSR si ca gimnasta Catalina Ponor este o mare campioana.

”Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema. Daca COSR a decis ca gimnasta Catalina Ponor sa fie portdrapelul Romaniei, eu respect decizia. Este o mare campioana si cu siguranta este o mare onoare pentru ea. Nici eu, nici Simona Halep nu am ascuns vreodata ca am fi onorate sa fim portdrapelul Romaniei, dar sincer... si presa a creat cumva competitia, daca ii pot spune asa, intre mine si Simona. Eu stiu pentru ce merg la Olimpiada, sa joc handbal si sa facem performanta. Cred ca toti sportivii sunt onorati sa participe. Repet: Catalina Ponor este o mare campioana si din partea mea este OK aceasta alegere”, a declarat Cristina Neagu, pentru News.ro.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO