Dosarul Valiza. Condamnarea lui Gigi Becali ar putea stabili o situatie fara precedent pentru Steaua


Ultimul update: Joi 30 Mai 2013 00:29
Data publicarii: Luni 27 Mai 2013 19:11
Categorie: Stiri Sport

Daca Gigi Becali ar fi gasit vinovat de coruptie in dosarul Valiza, decizia ar putea lovi si in marea dragoste a condamnatului: Steaua Bucuresti.

Exista anumite teorii conform carora echipa de fotbal ar putea fi retrogradata pentru ca patronul Becali a vrut sa ii motiveze financiar pe jucatorii Universitatii Cluj ca sa castige un meci cu CFR Cluj si sa ii favorizeze astfel in clasament pe jucatorii din Ghencea.

"Existe echipe retrogradate cum e cazul lui Juventus pentru bani dati arbitrilor. Iar aici cazul este foarte clar. Cu siguranta orice echipa de la noi ar fi retrogradata in cazul in care e dovedita o asemenea fapta. Pe de alta parte, nu exista cazuri similare clare de bani dati pentru premierea unor echipe", spune Lucian Lipovan, redactor-sef ProSport.

Era pentru a doua oara cand Gigi Becali oferea bani altei echipe de fotbal, prima fiind Glorina Bistrita

Daca in 2008 Universitatea Cluj nu a batut echipa CFR, iar Steaua nu a luat titlul, in cazul Gloriei Bistrita, aceasta a facut egal, iar promisiunea lui Becali ca le ofera 5000 de euro de jucator ar fi fost onorata.

Aceste practici au fost si obiectul procesului botezat de procurori ''Valiza''. Deocamdata despre ce se poate intampla cu soarta Stelei, nici Teia Sponte, directorul clubului nu a vrut sa comenteze.

Pe plan sportiv insa, situatia pe care a creat-o Becali nu are precedent in Romania. Regulamentul fotbalistic nu prevedea la vremea respectiva sanctiuni daca cineva voia sa motiveze financiar niste jucatori. Legea s-a modificat intre timp insa nu actioneaza retroactiv.

"Depinde foarte mult de cum analizeaza comisia cazul respectiv, cum o incadreaza, daca se rejudeca dosarul respectiv", mai spune Lucian Lipovan.

Pe de alta parte a aparut si informatia potrivit careia antrenorul Laurentiu Reghecampf ar fi primit o oferta sa o antreneze sezonul viitor tocmai pe CFR Cluj.

Reghecampf nici nu ar fi acceptat dar nici nu ar fi refuzat oferta. Dincolo de toate aceste speculatii legate de antrenor si de echipa, Steaua Bucuresti va fi premiata maine pe Arena Nationala pentru ca a castigat campionatul. Dupa meci echipa isi va saluta fanii prin oras dintr-un autobuz decapotabil.

VIDEO PROTVPLUS.RO