CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Proteste violente in Sao Paolo si Rio de Janeiro, inainte de debutul Turneului final


Ultimul update: Luni 16 Iunie 2014 06:53
Data publicarii: Vineri 13 Iunie 2014 08:07
Categorie: Stiri Sport

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Debutul CM din Brazilia a fost umbrit de proteste violente. Sute de oameni au iesit in strada la Sao Paolo si au incercat sa blocheze accesul catre stadionul ce a gazduit ceremonia de deschidere si primul meci.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Au intampinat insa rezistentza crancena a fortelor de ordine care au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Cel putin 5 oameni, printre care si trei jurnalisti, au fost raniti in timpul confruntarilor.

Scutierii si-au luat foarte in serios misiunea de a proteja competitia de turbulente. Mai ales ca protestatarii amenintau sa blocheze principala ruta catre stadionul unde s-a jucat, joi seara, primul meci din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal.

"Sute de politisti, poate mai multi politisti decat protestatari, au intervenit fara avertisement. Au folosit gloante de cauciuc, grenade asurzitoare si gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost ranite si cativa protestatari au fost arestati", a transmis corespondentul BBC.

In confruntari a fost prinsa si o echipa de jurnalisti de la CNN.

"Manifestantii au inceput sa se miste, se imbrancesc, dupa cum puteti vedea, au inceput sa traga cu grenade asurzitoare....Trebuie sa plecam. M-a atins la mana", a povestit corespondentul CNN.

O alta jurnalista a aceluiasi post si-a rupt mana in timpul imbrancelilor si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Violentele s-au intetit cand si-au facut aparitia grupuri de indivizi cu fetele acoperite, care i-au atacat pe jandarmi cu pietre si alte proiectile.

"Ma aflu aici pentru ca vreau un viitor mai bun pentru aceasta tara. Politicienii ne fura, dar nu ajung la inchisoare", a spus un protestatar.

Furia oamenilor a dat in clocot si la Rio, unde sute de localnici s-au alaturat unui protest al profesorilor.

Manifestantii sunt nemultumiti ca guvernul a cheltuit aproape 11 miliarde de dolari pentru organizarea competitiei, in timp ce multi brazilieni se lupta cu saracia.

VIDEO PROTVPLUS.RO