"Vrem copaci si vrem sa respiram!" Miting pro spatii verzi

10-03-2009 00:00


Mai multi tineri au protestat in fata Palatului Parlamentului, cerand adoptarea ordonantei care interzice ridicarea unor constructii pe spatiile verzi.

Ea trebuie legata de legea care reglementeaza definitia sptatiului verde foarte clar pentru ca a creeat niste confuzii destul de grele la nivelul administratiei locale.
Nicolae Nemirschi-Ministrul Mediului
Actul a fost emis in urma cu aproape doi ani de Guvern, iar protestatarii se tem ca ar putea fi respins de Camera Deputatilor. Cu alte cuvinte, locuitorii marilor orase sunt in pericol sa fie sufocati, daca alesii vor permite ca parcurile sa fie acoperite de beton.

In acelasi timp si primarul sectorului 1, Andrei Chiliman le solicita celor din Parlament sa aiba grija de spatiile verzi si sa nu le condamne la moarte.

Ministrul mediului, in schimb crede ca-n locul ordonantei care interzice schimbarea destinatiei, reducerea sau stramutarea spatiilor verzi, ar fi mai buna o noua lege.

Ordonanta cu pricina va ajunge in dezbaterea Camerei Deputatilor abia luna viitoare. Pana atunci, bucurestenii trebuie sa afle ca au la dispozitie doar 6 metri patrati de spatiu verde, adica jumatate din media europeana.

VIDEO PROTVPLUS.RO