"Vaccin" romanesc impotriva TBC: "Nu va scoateti bebelusii din casa!"


Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2012 15:15
Data publicarii: Luni 08 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

O tinem din gafa-n gafa! Dupa ce saptamana trecuta, medicii au vaccinat bebelusii impotriva tuberculozei cu ser expirat, acum cei din Ministerul Sanatatii le-au cerut sa renunte. Problema este ca nu le-au oferit si o solutie.

 

Si cum alte doze nu exista pana in aprilie, mamicile sunt sfatuite sa-si tina bebelusii cat mai mult in casa.

La Spitalul Caritas sunt 40 de bebelusi care nu au fost vaccinati. Multi au deja o saptamana de cand s-au nascut, iar doctorii nu au avut cum sa ii imunizeze. La fel in toate maternitatile din tara: sunt sute de nou-nascuti care risca oricand sa faca tuberculoza, daca intra in contact cu bolnavi care sufera de TBC.

Acestia nu vor fi vaccinati decat din luna aprile, atunci cand cei de la Institutul Cantacuzino reiau productia serului, dupa ce vor pune in functiune o noua linie tehnologica. Abia atunci vor fi disponibile 800.000 de doze de vaccin anti-TBC, conform celor de la Cantacuzino.

Cei din Minister le transmit mamelor sa nu intre in panica. Acest vaccin se poate administra pana la 10 luni. Uita insa ca Romania este pe primul loc la numarul cazurilor de TBC, anual fiind diagnosticati 30.000 de romani cu bacilul Koch.

Bebelusi vaccinati cu ser anti-TBC expirat!

VIDEO PROTVPLUS.RO