Unde mergem de sarbatori in plina criza financiara? Vezi aici variantele!

Dată publicare: 11-12-2008 00:00
Dată actualizare: 24-02-2012 13:27


Este o intrebare pe care tot mai multi romani si-o pun zilele acestea. Unii au si gasit solutii: zone pitoresti si primitoare, deloc aglomerate si mult mai ieftine decat celebrele statiuni de munte.

Solicitari sunt in tot timpul anului. Am avut musafiri si vara, acum avem si zapada. Au contractat pentru sarbatorile de Craciun si de Revelion.
Mihai Lungu, proprietar pensiune, Comandau

Baile Harghitei, Comandau - Covasna, Vama Buzaului, Secaria - Prahova sau Sovata, in Mures! Sunt localitati de care nu prea ati auzit ca destinatii de vacanta. Totusi, turismul incepe sa infloreasca si pe aici! Au aparut pensiuni cochete si chiar partii de schi.

Avantajul acestor localitati este ca sunt in centrul tarii, relativ apropiate de Bucuresti, se afla in zone de munte cu peisaje superbe, nu sunt deloc aglomerate iar pereturile sunt la jumatatea celor din marile statiuni.

La Baile Harghita toate cele 1.000 de locuri de cazare s-au ocupat inca de asta vara. Nici nu e de mirare: statiunea are doua partii de schi si zapada toata iarna.

La Comandau, in Covasna, o partie amenajata in joaca acum cativa ani, pentru copiii satului, e devenit o mina
de aur. Tot mai multi turisti au inceput sa bata la portile localnicilor, sa caute cazare de sarbatori.

Era mai la moda anii anteriori sa vina turisti straini la noi, dar de vreo trei ani incoace s-au inmultit turistii din tara si anul asta numai turisti din tara vor veni de Revelion la noi.
Marton Zoltan, director vila, Sovata
Anul trecut, la Comandau au petrecut de Craciun si Revelion aproape 1.500 de turisti, iar anul acesta sunt asteptati 2.000 de oaspeti.

La Sovata, o statiune de munte celebra si prin lacul Ursu, aflat in apropiere, dar si pentru peisajele superbe si aerul curat, aproape toate locurile sunt ocupate.

Cei care aleg Sovata se pot desfata cu masaj subacvatic sau pot sa viziteze celebra salina de la Praid aflata la 20 de kilometri sau o zona renumita pentru ceramica, la Corund.


VIDEO PROTVPLUS.RO