Unde gasiti cei mai buni designeri care sa va personalizeze casa, in functie de buget

Ultima actualizare: 27-07-2017 06:58

Daca vreti sa va personalizati casa cu un obiect de mobilier facut in Romania, dar va sperie preturile, nu renuntati si rascoliti internetul pana gasiti ce va permiteti.

Intr-un domeniu in plina ascensiune isi fac loc si designeri accesibili care isi doresc mai mult sa intre in casele noastre, decat sa se imbogateasca peste noapte.

Recunosc insa ca pentru a mentine preturile decente taie din bugetele de promovare, vand numai online, si trebuie sa bata la multe usi pana gasesc un loc unde sa isi produca obiectele.

Designerul Mihai Grama a mizat pe valorile populare romanesti inca de acum 5 ani, cand a brodat motive folclorice din Bucovina pe un set compus din canapea, fotoliu si taburet.

A riscat, alaturi de el un producator de mobila din Reghin, iar succesul acestui set considerat de nisa le-a dat curaj. Au aparut doua noi colectii, care reinterpreteaza motivele traditionale romanesti si fac trecerea de la valorile populare la folclorul urban contemporan.

Mihai Grama, designer roman: "Prima colectie doar am decorat produsele, iar la transhurbana deja ne-am asumat si am incercat sa gandim, formam, ne-am inspirat in obiecte din uzul gospodaresc din zona rurala"

Acest leagan isi are originea in leaganul vechi, din lemn, fluierul il regasim in constructia mesei, iar formele butoiului de vin au fost preluate de acest fotoliu rotund.

Pentru unele tapiterii, personalizate, cu aceeasi sursa de inspiratie, Mihai Grama a lucrat cu artistul roman Raul Oprea - Saddo. Designerul a inteles insa ca pentru a mentine preturile accesibile, trebuie sa accepte volumul si productia de serie. Fotoliile pleaca de la 500 de lei, taburetul Miorita este 250 de lei, iar canapele, extensibile, gasim si cu 3 mii de lei.

O alta poveste vine de la un designer, avocat de meserie, care a decis, la 36 de ani, sa isi lase cariera in vanzari si publicitate pentru a-si transforma pasiunea intr-o afacere. Recunoaste ca a pornit dintr-o nevoie personala. Cauta mobilier pentru propria casa.

Ciprian Andrei, designer roman: "Era o varianta de mobilier ieftin si un design presupunea si in rest nimic in casa. M-am uitat dupa designer romani, era cam gol sau erau niste preturi destul de mari si atunci am decis sa fac eu fotolii cu un pret intre ceva foarte ieftin si ceva designe, pentru piata de mijloc."

A plecat la drum cu 2.000 euro. Timp de 6 luni, a batut la portile a zeci de ateliere de productie, a invatat de la zero cum se face un proiect si intr-un final a facut primul fotoliu. Foloseste doar lemn masiv, ofera doi ani garantie, iar intr-un an a vandut in jur de 100 de piese de mobilier. Cele mai multe on line. Pretul unui fotoliu pleaca de la 1200 de lei.

Dintr-o pasiune, au aparut si cateva abajururi din hartie pentru lampi, realizate prin vechea arta a plierii hartiei, origami. Adina, arhitect de meserie, le vinde online si a reusit sa patrunda si pe un site de specialitate din strainatate. Preturile sunt intre 130 si 200 de lei

Adina Rusu, designer roman: "Actvitatea mea de arhitect este in simbioza cu afacerea, povestea cu lampile, una aduce finantare, cealalta activitate si merg asa impreuna".

Cumpara produse de mobilier, semnate de designer romani, oamenii deschisi, din clasa de mijloc, care cauta lucruri care spun o poveste si inspira un stil de viata. Dar pentru ca aceste obiecte sa ajunga in cat mai multe case, artistii spun ca au nevoie de sustinere din partea producatorilor in serie.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!