Incendiul din Balotesti, stins la 70 de ore dupa declansare. O fabrica de mobila si un depozit au ars complet

Ultima actualizare: 03-07-2017 07:11
incendiu balotesti
Inquam

Pompierii au reusit abia vineri dupa-amiaza sa stinga incendiul de la depozitele din Balotesti.

Incendiul care a cuprins o fabrica de mobila si un depozit de mase plastice din Balotesti a fost stins in totalitate vineri dupa-amiaza, la aproape 70 de ore de la izbucnire, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a anuntat vineri ca pompierii au stins incendiul in jurul orei 15.00.

Suprafata afectata de foc depaseste 10.000 de metri patrati.

Incendiul a izbucnit marti seara, in jurul orei 19.00, in comuna Balotesti, la o fabrica de mobila si s-a extins apoi la o hala in care erau depozitate mase plastice, initial fiind cuprinsa de foc o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati. Doi barbati au primit ingrijiri medicale la fata locului, unul suferind un atac de panica, iar altul inhaland fum. Flacarile au depasit 10-15 metri deasupra acoperisului, la fata locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

De asemenea, depozitele nu aveau autorizatie de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare in caz de incendiu si nici instalatii de aparare impotriva acestora, la ultimul control, din 30 martie, fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordata o amenda in valoare de 15.500 de lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO