Aplicatia mobila care dezvaluie informatii private atunci cand un telefon mobil va filmeaza. Cum functioneaza

Ultimul update: Marti 25 Iulie 2017 06:52
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017 08:03
Categorie: Smart things

Recunoasterea faciala a fost inclusa de o companie britanica intr-o aplicatie care poate sa ne dea informatii despre persoanele catre care indreptam camera de filmat a telefonului mobil.

Imediat au aparut si temeri legate de respectarea dreptului la intimitate.

Retelele de socializare fac parte din viata noastra, dar lucrurile nu se opresc aici.

Danny Lopez, presedintele companieii: "Noi dam oamenilor posibilitatea sa se joace cu recunoasterea faciala pe telefoanelor lor si sa le poata spune celorlalti cum se simt, sa poata sa comunice cu prietenii prin intermediul recunoasterii faciale."

Vorbim despre o aplicatie care potriveste trasaturile persoanei pe care o filmam cu fotografia acesteia din mediul online si ne afiseaza informatii despre ea.

iLikeIT. Uitati de selfie-stick, vara asta se poarta stabilizatoarele de imagine care va ajuta sa filmati ca un profesionist

Doar cei care si-au facut un profil pe aceasta aplicatie pot fi identificati astfel si tot ei aleg ce informatii vor sa faca publice.

Daca indreptam insa camera spre poza cuiva celebru, primim informatii adunate de pe internet. Asadar, exista deja riscul ca aplicatia sa afiseze si alte date decat cele selectate.

Frederike Kaltheuner, Privacy International: "Scenariul de care mi-ar fi mie teama este o lume in care nu mai esti anonim in spatiul public, in care merg pe strada, cineva imi scaneaza fata si afla tot felul de informatii despre mine, fara ca eu sa pot controla acest lucru."

Compania da asigurari ca aplicatia le ofera utilizatorilor sai exact atata intimitate cata isi doresc, selectand informatiile pe care le fac publice, la fel cum se intampla si pe retelele de socializare clasice.

In plus, pot activa temporar optiunea "invizibil", cu o simpla atingere a ecranului.
 

iLikeIT. De acum, cand mergem la restaurant punem telefonul pe masa si se incarca wireless. Dispozitivul care elimina firul

iLikeIT. De acum, cand mergem la restaurant punem telefonul pe masa si se incarca wireless. Dispozitivul care elimina firul

Klaus Iohannis

Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate

Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018

iLikeIT. Jocurile săptămânii

Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”

Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți

Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează

Icee fest

Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery