Incendiu la Balotesti. Flacarile nu au fost stinse nici dupa 40 de ore. Patronii turci ai depozitelor, amendati cu 35.000 lei

Ultima actualizare: 02-07-2017 07:41

Au trecut aproape 40 de ore de cand a izbucnit focul urias care a semanat panica la marginea Bucurestiului. Dar militarii intervin in continuare, pentru ca focarele nu au fost nici acum inlaturate.

Intre timp, au iesit la iveala nereguli. Problemele de securitate la incendiu erau atat de mari incat pompierii au dat amenzi si ar fi vrut sa inchida depozitele daca le permitea legea. Anchetatorii urmeaza sa inceapa cercetarile la fata locului pentru a stabili de la ce a pornit totul.

Hala plina cu mobila a fost cuprinsa de flacari uriase, iar incendiul s-a extins rapid la depozitul de materiale plastice. Cele doua constructii erau lipite, asa ca suprafata de ardere s-a intins pe sapte mii de metri patrati.

Coloane de fum negru, care se vedeau de la kilometri distanta, au invaluit localitatea Balotesti.

In cladiri, recipientii cu vopseluri sau diluanti au explodat. In tot acest timp, pompierii care au vrut sa isi lege furtunurile de hidranti au constatat ca nu functioneaza. Mai mult, intr-o latura a depozitelor nu puteau patrunde.

Localnicii au fost sfatuiti sa inchida geamurile si sa stea in case. Proprietarii unui centru SPA din apropiere si-au evacuat clientii.

Cu toate acestea, reprezentantii Garzii de Mediu au dat asigurari ca fumul negru nu ar fi toxic pentru ca masuratorile au indicat limite normale.

Nu este de mirare ca s-a ajuns in aceasta situatie, atrag atentia pompierii. Militarii spun ca au fost facute numeroase controale la cele doua depozite, iar pentru neregulile decoperite i-au amendat pe patronii turci cu 35.000 de lei in total.

Acestia nu au solictat autorizatia de securitate la incendiu, nu s-au asigurat ca depozitele sunt la o distanta sigura si nu le-au dotat cu sisteme de detectare sau de stingere a focului.

Daniel Vasile, ISU: "Nu au fost inteprinse demersuri pentru a solutiona problemele pe care le-am constatat."

Scheletul metalic al celor doua depozite nu mai este sigur si se poate prabusi in orice moment. Politistii vor veni aici sa inceapa cercetarea la fata locului abia cand ultimele focare vor fi stinse si impreuna cu pompierii vor demara inceperea investigatiei pentru stabilirea cauzelor incendiului. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO