Retea condusa de romani, care a fraudat companiile de telefonie mobila, retinuta in Spania. Valoarea uriasa a pagubei

Ultima actualizare: 01-07-2017 07:26

Politia spaniola a cooperat cu cea romana pentru anihilarea unei grupari internationale de crima organizata, care a fraudat atat companii de telefonie mobila, din Spania, cat si pe clientii acestora.

Paguba depaseste 3 milioane de euro.

"Clanuri de romani", dupa cum afirma autoritatile de la Madrid, conduceau reteaua de aproximativ 60 de membri, din 13 tari. In primul rand, colectau informatii personale, domiciliu si date bancare de la clienti reali ai companiilor. Cu aceste informatii, urma un furt de identitate.

Apelau companiile, dandu-se drept clienti care solicita telefoane sau tablete noi. Cand coletele erau pe punctul de a fi expediate, le interceptau membrii gruparii infractionale, care reuseau asta prin mituirea curierilor. Odata ce intrau in posesia gadgeturilor, escrocii le vindeau adevaratilor destinatari, uneori sub pretul pietei.

Piedad Alvarez, comisar Brigada de Combatere a Crimei Organizate: "Este o organizatie criminala internationala, formata mai ales din cetateni romani, care a fraudat masiv atat companiile spaniole de telefonie mobila, cat si pe clientii acestora."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO