Unde au disparut 12.000 RON? O familie din Dolj apare pe lista celor care iau ajutor social, dar de 2 ani n-a primit nimic

04-11-2014 18:47


Nereguli grave au iesit la iveala intr-o primarie din Dolj. O familie din localitatea Vela a descoperit saptamana trecuta ca figureaza pe lista celor care beneficiaza de ajutor social de peste de 2 ani, desi ei spun ca nu au mai primit niciun ban.

Cand au mers la primarie sa ceara socoteli, functionarii le-au spus ca dosarul lor este de negasit. Pentru a afla cine a primit banii in locul lor tot acest timp, adica 12.000 de lei, oamenii au depus o sesizare la politie, care a demarat o ancheta.

Natalia Ciocan a aflat cu stupoare, saptamana trecuta, ca numele ei se afla inca pe listele de plata a celor care beneficiaza de ajutor social. Asta desi femeia si familia ei nu au mai primit niciun ban din luna august 2012.

Natalia Ciocan: "Am intrebat cand au venit alimentele daca beneficiez si mi-au spus ca nu, ca s-a pierdut dosarul. Si acum cand s-au facut iar banii de lemne, seful de echipa imi tot trimitea vorba sa merg sa fac orele. Si i-am zis: "pai, pentru ce sa fac ore, ca eu nu am ajutor social?". Si el a zis: "cum sa nu ai ajutor social, cand esti la mine pe lista?"".

Speriata ca altcineva a semnat in numele ei, Natalia, impreuna cu sotul ei, a mers sa ceara explicatii, mai intai sefului de echipa, al celor care presteaza munca in folosul comunitatii pentru a primi ajutorul social, si apoi celor de la primarie.

Sotul Nataliei: "Mergem la toti care sunt la 416, precum seful de echipa care a semnat tabelul pentru banii de incalzire ai lui nevasta-mea.
Functionar: Tabelul de incalzire? E la doamna contabila, sus. Pot sa merg sa il iau si sa il vada si dumnealui."

Insa, mare le-a fost surpriza sa afle ca dosarul de fapt... nu mai exista.

Iulian Ciocan: "Am cerut explicatii sa vad dosarul lui nevasta-mea, a zis ca s-a pierdut. M-am dus la medicul de familie, la dispensar, acolo figureaza de doi ani de zile cu ajutor social."

Carmen Gitan, medic de familie: "Figureaza ca si persoane care fac parte dintr-o familie care are drept la ajutor social potrivit legii 416/2001. Scrie ca pacientul, nu CNP-ul, asa este asigurat. Si sub scrie din data de 1.10.2007."

Reporter: "Sotul doamnei a venit la primarie si i-ati spus ca dosarul nu mai exista. De ce nu mai exista?
Alexandru Voinea, viceprimarul din Vela: De doi ani trebuie sa fie la suspendari, trebuie sa il caut, nu stiu unde este pus."

Cei de la primarie s-au scuzat si le-au spus ca dosarul se afla la secretar, care tocmai luni era plecat. Insa oamenii nu s-au multumit cu aceste explicatii si au depus o plangere la politie. Anchetatorii urmeaza sa afle acum daca la mijloc este vorba de o simpla neintelegere sau daca cineva a beneficiat tot acest timp de banii lor, intr-un mod ilegal.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO