Studii: Un roman din doi incearca sa manance sanatos. Un bucatar cu stea Michelin a venit cu un test pentru cealalta jumatate

×
Codul embed a fost copiat

Un roman din doi incearca sa manance sanatos dupa cum arata studiile recente. Ceilalti, care nu sunt atenti la alimentatie, ajung sa consume dublu fata de cat recomanda nutritionistii.

Pentru toti, vineri, cand este sarbatorita, Ziua Internationala a Alimentatiei, voluntarii Greenpeace, impreuna cu un chef elvetian cu o stea Michelin, au gatit sanatos si au mers pe strada ca sa testeze reactiile trecatorilor.

Ce ar putea iesi daca adunam intr-o bucatarie cinci gospodine si un renumit bucatar elvetian cu o stea Michelin? Niste combinatii inedite si delicioase la care putini s-ar fi gandit.

Spaghete de castraveti, ravioli de sfecla, bruschete cu smochine si pere, iata cateva din gustarile cu care acesti bucatari, la invitatia Greenpeace, au incercat sa le arate oamenilor ca se poate manca bine si sanatos.

Cristina Toth, detinatoarea blog-ului "Diva in bucatarie" : "Cei tineri au fost receptivi si sunt mai deschisi la mancare sanatoasa. O parte din oamenii in varsta nu, raman la produsele traditionale: sarmale, ardei umpluti cu carne."

Citește și
legume supermarket
Legea care ar putea obliga magazinele ca 51% din produse sa fie romanesti ii nemultumeste pe comercianti. Ce motive invoca
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Chef Tobias Fetz, bucatar cu o stea Michelin: "Daca spui unui client: va recomand ravioli din sfecla se uita ciudat la tine si iti zice ca il prefera pe cel clasic, cu carne. Asa ca incerc sa le ofer aceste preparate din partea casei. Si ei le gusta, le plac si apoi ma intreaba: ce preparat a fost acesta?"

Potrivit unui studiu realizat de Biroul roman de audit Transmedia, mai mult de jumatate dintre romani mananca sanatos, in crestere fata de anul trecut. Ba chiar sunt dispusi sa plateasca in plus pentru alimentele care nu contin E-uri.

Altfel mancarea traditionala romaneasca e una foarte gustoasa, dar cu multe grasimi. Asa consuma multi aproape 4.000 de calorii pe zi, dublu fata de alte popoare.

Lygia ALexandrescu, medic nutritionist: "Vorbim de o dieta bogata in proteine si grasimi cea romaneasca, fata de o dieta curata si echilibrata, din punct de vedere al proteinelor si grasimilor intalnita in dieta asiatica, unde intalnim mult orez, peste, vorbim de bucataria mediteraneeana, unde avem uleiul de masline si vinul rosu, fructe, legume proaspete.

Bucatarii spun ca cel mai gras mananca ardelenii, care folosesc la gatit multa untura si sosuri groase, legate cu faina. Moldovenii prefera sarmale si borsul, la care adauga zarzavaturi. Bucataria munteneasca e mai rafinata si predomina influentele frantuzesti si turcesti. Bucataria din Banat are influente sarbesti si abunda in preparate cu carne tocata. Oltenii condimenteaza puternic preparatele, cel mai adesea cu ardei iute. Cel mai sanatos par sa manance dobrogenii, care prefera pestele si evita prajelile.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Nunta cu ambulante si inspectori OPC, la Brasov, dupa ce 19 invitati au ajuns la spital. Ce li s-a servit la masa
Nunta cu ambulante si inspectori OPC, la Brasov, dupa ce 19 invitati au ajuns la spital. Ce li s-a servit la masa

Meniu cu... surprize "delicate", la o nunta, in Brasov. 19 dintre invitati au ajuns sambata noapte la Spitalul de Boli Infetioase, cu ameteli si greturi, si cu totii au dat vina pe preparatul din peste adus la masa.

Legea care ar putea obliga magazinele ca 51% din produse sa fie romanesti ii nemultumeste pe comercianti. Ce motive invoca
Legea care ar putea obliga magazinele ca 51% din produse sa fie romanesti ii nemultumeste pe comercianti. Ce motive invoca

Legea care cere ca 51% din marfa marilor magazine sa fie autohtona ii ajuta pe agricultori, dar straneste nemultumire in randul comerciantilor.
 

Dietele disociate, in topul celor care vor sa piarda kilograme. Cum spun medicii ca agreseaza organismul
Dietele disociate, in topul celor care vor sa piarda kilograme. Cum spun medicii ca agreseaza organismul

Dietele disociate sunt inca in topul celor care cauta sa piarda kilograme. Impartim alimentele pe zile ori saptamani si pacalim metabolismul. Structurat, de altfel, sa functioneze optim cu glucide, grasimi si proteine la pachet.
 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.