Nunta cu ambulante si inspectori OPC, la Brasov, dupa ce 19 invitati au ajuns la spital. Ce li s-a servit la masa
Meniu cu... surprize "delicate", la o nunta, in Brasov. 19 dintre invitati au ajuns sambata noapte la Spitalul de Boli Infetioase, cu ameteli si greturi, si cu totii au dat vina pe preparatul din peste adus la masa.
Agitatia creata nu a pus capat petrecerii, dar a sporit numarul... "oaspetilor" - la restaurant au ajuns si inspectorii de la protectia consumatorului si medicii sanitar-veterinari, care au luat probe din toate mancarurile, pentru a afla cauza intoxicatiei.
Nuntas: "Daca dumneavostra mancati peste si in urmatoarele 10 minute vi se face rau, de la ce credeti ca este? Dar sa mergeti la spital sa vedeti."
Nunta era in toi cand, in curtea restaurantului, au inceput sa soseasca ambulantele.
Nuntas: "Au fost gramada care s-au simtit rau, au venit ambulantele. De la peste. Eu am incercat sa manac, dar am simtit un gust foarte groaznic si n-am mai mancat."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In scurt timp, au ajuns la local si inspectorii de la sanatate publica, cei de la protectia consumatorului, dar si medicii sanitar-veterinari.
Marius Banitiu, directia sanitar-veterinara Brasov: "Vom lua probe din meniul nuntii sau botezului, ca nu stiu ce e aici, si vom vedea ce spun analizele."
Inspectorii OPC au sigilat produsele alimentare suspecte.
Claudiu Susanu, inspector sef OJPC BRSOV: "Putea sa fie unul dintre angajati care sa fie bolnav, care sa nu aiba carnet de sanatate si toate celelalte analize medicale si sanctiunea merge pana la 50.000 de lei si suspendarea activitatii unitatii, dar poate sa fie si altceva, respectiv materia prima sa aiba probleme."
Administratorii restaurantului cred ca pestele congelat, gatit pentru eveniment, ar fi fost problema.
Lucian Ciuta, administratorul restaurantului: "Dorim sa ne cerem scuze tuturor persoanelor si tuturor organizatorilor care au participat la evenimentele noastre. Este pentru prima oara, in cei opt ani de activitate pe care ii prestam in aceasta unitate."
Cei 19 nuntasi care s-au simtit rau au ramas doar cateva ore la spitalul de boli infectioase, apoi au fost lasati sa plece. Unii chiar s-au intors la petrecere, pentru ca nu apucasera sa dea darul.