Tot mai multi copii in pericol sa nu mai fie imunizati!


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 11:40
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Romanii din comunitatile sarace isi pun copiii in pericol si nu ii duc la doctor ca sa fie imunizati. Procentul este urias: aproximativ 40 %.

In plus, un parinte din 10 declara ca nu are deloc incredere in vaccinurile care previn rujeola, difteria sau poliomielita.  Datele au devenit publice in urma unui studiu facut de autoritatile sanitare chiar in luna martie.

Potrivit sondajului national, peste 70% dintre romani cred ca daca isi vaccineaza copiii acestia se imbolnavesc mai rau sau pot muri subit. De asemenea, aproape 44 % dintre romani au declarat ca au foarte putina incredere in vaccinuri.

Au astfel de idei preconcepute pentru ca nu sunt informati. Peste 38 % dintre cei intrebati au declarat ca nu stiu mai nimic despre prevenirea multor boli cum ar fi: rujeola, poliomelita, difteria, varicela.

Asa se face ca oficial 10% din copiii romani raman nevaccinati, iar in comunitatile sarace procentul ajunge 40% . Acesti copilasi sunt expusi unor boli foarte periculoase si ii pot imbolnavi pe altii.

In lume, in fiecare an, trei milioane de copii mor pentru ca nu au fost imunizati.

 

Mii de gravide cu RH negativ, aflate la a doua sarcina, sunt in pericol!
Trei vaccinuri noi pentru copiii mici!
Vaccinati-va impotriva gripei! Este indemnul ministrului sanatatii
VIDEO PROTVPLUS.RO