Te vezi la Stirile Pro TV - Supravietuitorii de la mina Vulcan I


Ultimul update: Luni 28 Mai 2012 22:22
Data publicarii: Duminica 16 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Valea Jiului: imaginea curata si atmosfera joviala de la suprafata sunt inlocuite de intunericul din mina. Cele cateva sute de metri pana in galerie sunt parcurse cu un singur gand: “Doamne ajuta!”.


Echipa “Te vezi la Stirile Pro TV” a coborat in adancurile pamantului, incercand sa afle povestea unor oameni care inainte de ’89 primeau cel mai mare salariu din Romania. Acum, din pricina carbunelui mai ieftin si de mai buna calitate din import au ajuns sa vada numai pretul mizer al mortii. 

Cristi Tabara a mers in Valea Jiului si a patruns in lumea celor fara cer. A incercat sa schimbe cumva imaginea falsa pe care o avem cu totii despre ortaci, in special din cauza celor doua mineriade – si anume ca sunt doar niste brute care nu se gandesc decat la bani, sa bea, sa-si bata nevestele si sa coboare iar in mina. 

Accidentul din 2002 de la mina Vulcan a ramas pana in ziua de astazi cel mai sangeros petrecut in galeriile subterane ale Romaniei. Aflati aici marturiile unor oameni care au vazut moartea cu ochii si totusi mai au curajul sa se intoarca in locul care le-ar putea deveni oricand mormant.

Sambata, la mina Petrila din judetul Hunedoara, si-au pierdut viata 12 mineri.

Vezi aici continuarea povestii cutremuratoare a supravietuitorilor accidentului de la mina Vulcan, din 2002.

Valea Jiului, din nou Valea Plangerii. 12 oameni au murit in mina Petrila
Tragedia de la mina Petrila, in vizorul presei internationale
Cele mai grave accidente miniere din Romania in ultimii 30 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO