Sute de oameni au indurat frigul ca sa atinga moastele Sfantului Gheorghe

23-04-2009 00:00


Un milion de romani stau in capul mesei si ridica paharul in cinstea lor. Ca sa aiba noroc si sa le mearga bine tot anul, pelerini din toata tara au asteptat cu orele, sa atinga moastele Sfantului Gheorghe aduse pe malul marii de la Iasi.

Ca sa ajunga pana la racla cu moaste credinciosii au stat la o coada care s-a intins pe doua strazi. In ciuda frigului de afara, nimeni n-a renuntat: credinta a fost mai puternica.

Oamenii s-au rugat pentru sanatate si liniste si au plecat convinsi ca Sfantul i-a auzit. Racla cu moastele Sfantului Gheorghe a ajuns la Constanta miercuri la pranz, iar vineri dimineata se va intoarce acasa, in judetul Iasi.

Credinciosii mai au asadar la dispozitie numai cateva ore pentru a se ruga la moastele Sfantului Gheorghe. Joi seara, racla sfintita va pleca spre manastirea Dervent, din judetul Constanta.

O vor insoti pana acolo un mare numar de pelerini, care vor sa ia parte la slujba speciala de la miezul noptii. Aceasta se va tine la Izvorul Tamaduirii, in apa caruia Sfantul Andrei ii boteza pe cei care treceau la crestinism.

VIDEO PROTVPLUS.RO