Sturionii, in pericol. Programul de populare a Dunarii, blocat
Toate speciile de sturioni din Dunare si din Marea Neagra risca sa dispara in urmatorii ani, asa cum s-a intamplat deja in Marea Caspica.
Ministerul Agriculturii a blocat programul de populare a Dunarii cu morun, nisetru si pastruga din lipsa de bani. Cu toate acestea, cercetatorii nu se lasa. Luni, la Tulcea, au eliberat in fluviu cateva exemplare carora le-au montat emitatoare ca sa le studieze comportamentul.
Sase sturioni de diferite dimensiuni inoata de acum Dunare, dupa ce au fost eliberati in aval de podul de la Fetesti. Inainte insa la Tamadau, in Calarasi, li s-a montat cate un emitator. Timp de un an aparatul va transmite date esentiale despre comportamentul pestilor in salbaticie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ajunsi la un pas de disparitie, acesti pesti foarte valorosi care produc mult apreciatul caviar sunt atent monitorizati pentru a vedea daca se mai poate face ceva pentru salvarea speciei. Ministerul a taiat fondurile pentru programul de populare a Dunarii care demarase in 2006. Cei vizati de critici promit sa gaseasca solutii.
In momentul de fata, cel mai apreciat caviar din lume este produs de morun. Pretul minim pe piata internationala este de o mie de dolari pentru o suta de grame.
Citeste si:
Stephen Hawking: Raiul este o poveste cu zane pentru fricosii de intuneric
Cum arata camerista pe care ar fi vrut sa o violeze seful FMI