Ce crede despre Rai omul care de 49 de ani se asteapta sa moara oricand


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 21:58
Data publicarii: Luni 16 Mai 2011 17:36
Categorie: Stiri externe
Stephen Hawking

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat, intr-un interviu pentru The Guardian, ca a trait sub spectrul unei morti timpurii in ultimii 49 de ani. "Nu mi-e frica de moarte, dar nu ma grabesc sa mor," spune el.

Stephen Hawking are 69 de ani, iar medicii i-au spus ca mai are doar cativa ani de trait, dupa ce l-au diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa la varsta de 21 de ani.

El a devenit unul dintre cei mai renumiti oameni de stiinta din lume dupa aparitia volumului sau "Scurta istorie a timpului", publicat in 1988.

Cum arata camerista pe care ar fi vrut sa o violeze seful FMI

"Am trait sub spectrul unei morti timpurii in ultimii 49 de ani. Nu mi-e frica de moarte, dar nu ma grabesc sa mor. Am atatea alte lucruri pe care vreau sa le fac inainte de a muri", a declarat savantul britanic pentru The Guardian, scrie Mediafax.

"Privesc creierul ca pe un computer care inceteaza sa mai mearga atunci cand componentele sale se defecteaza. Nu exista nici rai, nici viata de dupa moarte pentru computerele defectate; raiul este o poveste cu zane pentru acei oameni care se tem de intuneric", a adaugat Stephen Hawking.

Cum ar trebui sa traiasca oamenii

Ar trebui sa cautam cea mai mare valoare a actiunilor noastre", crede Hawking. 

Fostul sef al catedrei de matematica de la Universitatea Cambridge, un post detinut in trecut si de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat in trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Fenomen optic rar la Brasov. Prevesteste o vara caniculara

Cartea sa intitulata "The Grand Design", lansata in 2010, a provocat un scandal urias in randul liderilor religiosi, deoarece Hawking sustinea in acest volum ca nu este nevoie de o forta divina pentru a explica aparitia universului.

Stephen Hawking a inceput sa predea la Universitatea Cambridge in 1962. El a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic in 1982 si este membru al Academiei de stiinte americane.

Sursa: Mediafax

Geniul Stephen Hawking: Nu am citit pana la 8 ani. Afla-i povestea!
Sunt geniali! Opt baieti de la aceeasi scoala au IQ-ul lui Albert Einstein
Geniul Stephen Hawking: Rasa umana va disparea daca nu colonizam spatiul
VIDEO PROTVPLUS.RO