Solutie pe timp de criza: ferma de sturioni, pentru a vinde caviarul!
Caviarul, un produs de lux, din ce in ce mai greu de gasit, pe masura ce se imputineaza bancurile de sturioni. Pe asta a mizat un producator spaniol care a reusit sa se impuna pe piata exclusivista.
Pestii sunt crescuti la o ferma din Pirinei, iar icrele negre sunt de cateva ori mai ieftine decat cele ale producatorilor traditionali din Rusia si Iran. In ceea ce priveste textura sau gustul, nu sunt diferente atat de mari, mai ales ca doar cunosatorii fini le pot observa.
Si, totusi, proprietarul fermei spune ca exista un secret: aroma icrelor si calitatea lor sunt date de calitatea apei. Numai bune pentru cei care vor un rasfat culinar pe timp de criza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Caviarul si-a facut intrarea in meniul europenilor abia la inceputul secolului trecut, dar cererea a crescut rapid si a dus la imputinarea bancurilor de sturioni salbatici. Nu-i de mirare ca pretul delicatesei a ajuns sa depaseasca si 500 de euro pentru doar 50 de grame, un lux pe care extrem de putini si-l mai pot permite.
Multumiti ca dupa 10 ani de activitate au reusit sa intre pe o piata atat de exigenta, producatorii spanioli nu se gandesc la criza. Mai ales ca icrele negre au depasit de mult bucatariile restaurantelor de lux: mastile cu caviar pentru improspatarea tenului sunt tot mai cautate in centrele de infrumusetare.