A inceput "bataia" intre studenti pentru locurile de cazare din camine


Ultimul update: Marti 10 Aprilie 2012 02:27
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Multi inscrisi, putini alesi de pe listele cu locuri in caminele studentesti. In toate campusurile universitare a inceput examenul cel mare: cine prinde o camera.

Concurenta este stransa anul acesta, in care majoritatea parintilor si-au anuntat copiii ca nu-si permit sa-i tina in gazda.

In toate campusurile din tara cererile studentilor sunt cu pana la 30% mai mari fata de anul trecut. In acelasi timp, insa, locurile nou create de universitati nu reusesc sa acopere cererea. Numai la Cluj, studiaza anul acesta aproape 100.000 de tineri, iar numarul celor care vor reusi sa se cazeze nu trece de jumatate. Inca de astazi multi dintre ei au venit insotiti de familii si au inceput sa descarce portbagajele

Dezamagire mare pentru Ionut, student in anul intai la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. A venit impreuna cu parintii sa isi ia in primire locul in camin. Criza nu ii permite sa aleaga, asa ca se apuca sa faca lista cu ce ii trebuie pentru camera. Parintii ii dau in jur de 5-6 milioane pe luna, la care mai adaugam 50 de lei chiria pe luna, plus mancarea care va veni pachet de la Turnu Severin.

Si la Cluj e agitatie mare. Cererile la camin au crescut. Multi studenti au renuntat la cautarea unui apartament si aleg varianta mai putin costisitoare. Este si cazul lui Adrian, student in anul doi la Automatica si Calculatoare.

La camin plateste 155 de lei pe luna, insa poate manca o data pe zi la cantina. Iar banii de buzunar nu depasesc 300 de lei.

Calcule au facut si alte doua studente. In loc de 400 de lei, cat plateau impreuna pentru o chirie de garsoniera, anul acesta au ales caminul din Brasov, pentru 110 lei.

Si la caminele din Iasi, preturile pentru cazare variaza intre 100 si 180 de lei pe luna.

Tags: studenti, camine,

S-a intors lumea pe dos: studentii se muta in hoteluri, cu chirie
Campus universitar din chirpici - ultima inventie a arhitectilor studenti
Bani de studii, chirie si fun. Ce banci mai dau credite pentru studenti?
VIDEO PROTVPLUS.RO