Stop haosului urbanistic! Rosu la blocuri inalte, pe spatii verzi!
Desi mult prea tarziu, de joi avem o noua legislatie, cu restrictii mari in constructii.
Nu este de mirare ca pe ultima suta de metri, la sedinta de consiliu de miercuri din Capitala, unde erau la aprobare 54 de solicitari, s-a ajuns la bataie.
Luptele cu politicienii Codrin Stefanescu si Marius Marinescu in prim-plan au fost miercuri apogeul sedintei de consiliu la Primaria Capitalei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printre proiectele blocate este si cel al omului de afaceri Constantin Constanda. Acesta voia sa ridice sapte etaje in satul francez, primit in schimbul parcului Bordei in 2008. Acum poate da in judecata municipalitatea pentru anularea schimbului, adica recuperarea Bordeiului plus 18 milioane de euro, despagubiri la acea vreme, suma ce fusese "stearsa" prin schimb.
Noua legislatie prevede ca derogarile nu se mai pot face in interes privat. Orice plan urbanistic zonal se face in interes public, la nivel de zona, nu parcela ca acum, suplimentat cu doar 20% si o singura data.
Reprezentantii primariei raspund daca proiectul supus aprobarii nu are avizele de la Mediu, Circulatie si Cultura.
Noile reglementari nu vor exclude nici in viitor cladirile inalte, doar ca pentru aceste derogari excesive nu investitorii, ci primariile vor initia proiecte. Care vor trebui ulterior supuse aprobarii la consilieri, la fel ca pana acum
In toata tara, sute de investitori au proiecte blocate. In vechea legislatie, numai in Capitala 400 de derogari au uratit orasul.