Agentii imobiliari si consultantii de vanzari auto, cei mai loviti de criza


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 07:28
Data publicarii: Joi 24 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Din printi ai cresterii economice, au ajuns victimele crizei. Sunt cei pe care-i consideram norocosi acum un an sau doi: castigau mii de euro pe luna din tranzactii cu terenuri sau vanzari de masini.

Agentii imobiliari si consultantii de vanzari auto sunt acum cei mai loviti de cutremurul financiar care a zguduit intreaga lume.

Agent imobiliar trebuia sa fii pana in 2007, ca sa te numesti un om de succes. Tranzactiile bateau record dupa record, iar veniturile intermediarilor depaseau chiar si zece mii de euro. Piata a scazut la jumatate, la fel si numarul de agentii cu tot cu angajati. Cei care rezista strang cureaua si lucreaza in pierdere, cu speranta la zile mai bune.

Mana in mana cu terenurile mergeau vanzarile de masini. Poate de aceea situatia lor este identica. Consultantii auto obisnuiti cu luxul au acum masini de serviciu mai mici si mai ieftine, asta daca nu au ramas chiar pe jos. Iar salariile se pastreaza prin sacrificarea colegilor mai putin priceputi.

Iar daca asta nu ar fi fost de ajuns, cei mai multi dintre agentii imobiliari sau vanzatorii de automobile concediati, nu si-au gasit deocamdata un alt loc de munca. Fostii patroni le-au promis ca-i vor primi inapoi cand si, mai ales daca, piata isi va reveni.

In vremuri de criza, romanii vor doar masini la pret redus!
Alte targuri, alte case! Preturile sunt la fel de mari
Candva
VIDEO PROTVPLUS.RO