Doi lideri PRM s-au batut cu politistii comunitari in Primaria Capitalei!

Ultima actualizare: 06-10-2012 15:45

Un adevarat ring de box a fost timp de cateva minute o sala din Primaria Capitalei. Doi lideri ai PRM, Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, s-au luat la pumni cu politistii comunitari, in timpul unei sedinte de consiliu.

 

Protestau impotriva a 54 de proiecte aflate pe ordinea de zi, privind derogari de la regulamentul de urbanism, prin care investitori privati vor sa ridice cladiri inalte pe spatii verzi sau in zone protejate.

Tot din cauza acestora s-au purtat lupte si in fata institutiei.

Membrii unor ONG-uri au pus in scena inmormantarea Bucurestiului: cu sicriu, preot si cortegiu. Dar cum nu aveau autorizatie, au inceput imbrancelile.

In prim-planul scenelor de violenta au fost cei doi vicepresedinti ai PRM Bucuresti, Codrin Stefanescu - tarat pe jos, intr-o sfortare inutila de impotrivire si Marius Marinescu - mult mai puternic.

Fostul senator a pus la pamant un politist comunitar si s-a tinut bine pe picioare, sub greutatea altor trei. Doar este fost boxer si a practicat multi ani culturismul. Si el, si colegul au fost scosi intr-un final din sala si preluati de jandarmi.

Cei doi, alaturi de alti protestatari, organizasera un mitting autorizat de dimineata in fata primariei, insa la intrarea in sedinta de consiliu, abia au fost lasati.

In tot acest scandal, politistii comunitari ai primariei au fost dublati de zeci de jandarmi si la un moment dat chiar de lucratorii Brigazii Rutiere, pentru ca haosul se muta cand pe trotuar, cand pe strada.

Atunci cand au ajuns la votarea celor 54 de proiecte controversate, consilierii PSD si PNL au parasit sala, iar sedinta s-a suspendat pe loc, in lipsa de cvorum.

Miercuri a fost ultima zi in care investitorii mai pot cere derogari pentru cladiri mai inalte decat prevede regulamentul general. De joi, intra in vigoare o noua legislatie, ce prevede ca noile constructii nu pot creste pe vertical sau orizontal decat cu 20% mai mult decat prevede planul urbanistic al Capitalei.

Dupa ce sedinta s-a suspendat, cei 22 de consilieri ai PDL si PNG au cerut organizarea unei sedinte extraordinare, miercuri seara, de la ora 20.00. Pe ordinea de zi raman tocmai proiectele respective. Cel mai probabil insa, nu vor fi aprobate, pentru ca ceilalti consilieri nu se vor intoarce.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO