Statuia Imparatului Traian, subiect de glume si ironii. The Telegraph: Romanii rad de ea pe internet

Ultima actualizare: 02-11-2012 14:40
statuie traian

Statuia Imparatului Traian ce a fost dezvaluita in fata Muzeului National de Istorie e subiect de glume in Romania. Atat de mare incat a fost preluat si de englezii de la The Telegraph.

Pompos, prezentarea oficiala suna cam asa: "Statuia "Traian" reprezinta o opera de arta majora, in care simbolismul specific creatiei lui Vasile Gorduz imbina statuia de viziune antica, austera, radiind puternicul chip al imparatului Traian de origine hispanica cu ofranda "Lupa capitolina". Prin aceasta mixare plastica, autorul sugereaza simbioza daco-latina care a dat nastere poporului roman"

In realitate insa, cei mai multi au vazut "un lup cu cap de pitbull, o coada de reptila si o tumoare la gat, carat de un barbat vizibil deranjat de faptul ca e gol" asa cum povesteste si o femeie in varsta de 40 de ani, citata de The Telegraph.

Pana si directorul muzeului, Ernest Oberlander Tarnoveanu, se declara nemultumit.

Intra intr-un tur VIDEO la Antipa si vezi o lume disparuta! Uite ce spectaculos arata Muzeul dupa modernizare

"Nu sunt un puritan sau un conservator, dar statuia n-ar fi trebuit sa fie ridicata aici. Calitatea artistica e indoielnica" a declarat acesta pentru AFP.

Site-urile au fost intre timp invadate de comentarii ironice. "Primarul Capitalei tocmai a inaugurat primul monument dedicat maidanezilor" au scris cei de la Times New Roman. Replica a fost completata de un utilizator: "Numele initial al statuii era: un roman dupa ce si-a platit taxele".

"Vreau sa aduc multumirile mele speciale sotiei maestrului Gorduz, doamna Silvia Radu, maestrului Ioan Bolborea si conducerii Muzeului National de Istorie, pentru sprijinul acordat in realizarea acestui proiect. M-am preocupat de la inceputul acestui mandat de primar general de reabilitarea Centrului istoric al Bucurestiului si cresterea atractivitatii, dar si a potentialului turistic al acestei zone", declarase la inaugurare Sorin Oprescu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO