Senatul Romaniei: Femeile si barbatii se pensioneaza la 65 de ani

10-11-2010 00:00

Senatorii au respins astazi cererea presedintelui Traian Basescu, de reexaminare a Legii pensiilor. Astfel, conform proiectului actual de lege, barbatii si femeile se vor pensiona la implinirea varstei de 65 de ani.

Batalia finala se va da insa in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional!

Solicitarea presedintelui Traian Basescu a fost ca, la femei, varsta de pensionare sa fie de 63 de ani, iar la barbati .. 65.

Anterior, senatorii au respins si raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de catre Comisia pentru munca. Raportul continea aproape o suta de modificari la Legea pensiilor, toate fiind respinse odata cu raportul.

Inaintea respingerii raportului, senatorii acceptasera amendamentul formulat de senatorii Toni Grebla (PSD) si Cristian Radulescu (PDL), care stabilea ca varsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani si de 65 de ani pentru barbati, asa cum solicitase si seful statului.

Totusi, la votul final pe raportul Comisiei pentru munca, raport care continea amendamente care priveau si alte articole decat cel invocat in cererea de reexaminare, senatorii puterii au votat impotriva.

Dupa anuntarea rezultatului votului, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a facut si o mica gluma: "Constatam ca majoritatea nu mai e majoritate. Nu se poate exprima", a spus liberalul, ironic.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO