Scandal la biserică. Localnicii vor schimbarea preotului, care ar cere bani pentru slujbe

Ultima actualizare: 26-07-2020 11:50
biserica
Pro TV

Scandal în localitatea Dărăşti-Vlaşca din judeţul Giurgiu. Câteva zeci de localnici au protestat în timpul slujbei de duminică faţă de preotul din localitate, cerând schimbarea acestuia din funcţie.

Potrivit News.ro, aproximativ 20 de locuitori ai satului Dărăşti-Vlaşca din comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, s-au adunat duminică dimineaţă în cimitirul din localitate, în faţa bisericii, pentru a cere plecarea preotului.

Ei îl acuză că le cere bani pentru orice serviciu religios.

Este vorba în mare parte despre vârstnici care cer schimbarea preotului şi aducerea unuia nou în parohia din comună. Oamenii susţin că părintele le cere bani pentru serviciile religioase, iar unii dintre ei povestesc că părintele le solicită să cumpere obiecte de la biserică, în special lumânări, pentru a fi iertaţi de păcate.

În timp ce protestatarii scandau în faţa bisericii, care se afla în cimitir, lozinci precum „Vrem alt preot!” şi „Afară!”, în incinta lăcaşului de cult preotul oficia nestingherit slujba de duminică.

La faţa locului au fost mobilizaţi şi poliţişti.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, potestul s-a desfăşurat fără incidente, au declarat pentru News.ro reprezentaţi ai IPJ Giurgiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO