Saptamana Patimilor: 4.000 de profesori sunt in strada la Buzau

Dată publicare: 29-03-2010 00:00
Dată actualizare: 13-10-2012 12:43


UPDATE: Peste 4.000 de dascali din judetul Buzau au intrat in a treia saptamana de greva, iar jumatate dintre ei s-au strans si astazi la un miting in centrul orasului.

Ca sa-i sustina, au venit si colegi de-ai lor din alte judete, nemultumiti nu numai ca nu se respecta majorarea salariilor, stabilita de instanta, dar pe luna februarie de exemplu, unii dascali nu au fost platiti deloc.

Situatia este una din ce in ce mai tensionata pentru ca in 160 de scoli din judet cursurile sunt suspendate de la inceputul protestelor, adica din data de 16 martie.

Oamenii cer plata integrala a salariilor pe luna februarie si aplicarea deciziilor obtinute in instanta privind majorari salariale cu 33 de procente.

Saptamana trecuta, dupa mitinguri ce au avut loc in toata tara, 1500 de sindicalisti au marsaluit prin Bucuresti pentru a se face auziti de catre guvernanti.

La negocierile la care au fost invitati, liderii profesorilor au obtinut o intalnire cu premierul Emil Boc, pe care au programat-o, se pare, in cursul acestei saptamani.


VIDEO PROTVPLUS.RO