Salariul mediu net a crescut cu 5 lei in aprilie. Vezi in ce domenii s-a castigat cel mai bine

Dată publicare: 06-06-2011 10:47
Dată actualizare: 25-05-2012 02:24


Bani

Castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5 lei in aprilie fata de martie, la 1.498 lei, insa, raportat la inflatie, salariul mediu a fost mai mic cu 0,4% in aceeasi perioada, arata datele Institutului National de Statistica.

Astfel, inflatia din luna martie a continuat sa depaseasca asteptarile analistilor, cand rata anuala s-a situat la 6,71%, in contextul scumpirii cu peste 3% a fructelor si tutunului si tigarilor.

"In luna aprilie 2011, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in crestere fata de luna martie 2011, ca urmare a acordarii de prime ocazionale (prime de Paste), ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete cadou pentru Paste) si realizarilor de productii mai mari ori incasarilor mai mari functie de contracte", se arata intr-un comunicat al INS, citat de incont.ro.

Cel mai mare avans al remuneratiilor, de 16,6%, a fost inregistrat in telecomunicatii, urmat de cresteri intre 10% si 13% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor mijloace de transport, transporturi pe apa.

Salariile au crescut cu 7-10% in in silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), depozitare si activitati auxiliare pentru transport, industria metalurgica, captarea, tratarea si distributia apei, activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea substantelor si a produselor chimice.

Citeste mai mult despre nivelul salariilor in Romania pe www.incont.ro

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO