Românii s-au pregătit cu mici, cârnați și carne proaspătă pentru grătarul de 1 Mai
Indiferent de vreme, oamenii și-au făcut aprovizionarea pentru miercuri.
De dimineață, magazinele au fost pline de cumpărători hotărâți să pună de Ziua Muncii pe jar mici proaspeți, cârnați gustoși și pastramă fragedă. Iar amatorii de bere au numărat navetele.
Cu înflăcărare şi avânt muncitoresc, sute de bucureşteni au pus motorină şi au mers 15-20 de kilometri ca să cumpere carne. Parcă ar veni după mirosul de mici, dus până în oraş de grătarul încins în apropierea unei fabrici de mezeluri. Practic, aici se degustă micii care aşteaptă în galantar.
Magazinul a adus marfă de două ori pe zi, ca să susţină cererea. Oamenii lasă pe fleici, cotlete, ceafă şi scăricică măcar 200 de lei. Preţurile sunt mai mici decât în hala de carne şi în magazine. Aşa că la mici ar fi 5 plus unul gratis.
O lege nescrisă, dar transmisă fidel de la bunici la părinţi spune că micul merge cu berea. Se cumpără cel mai des blonde, dar şi brune, roşcate şi proaspete. E drept, nici la alegerea băuturilor, cuplurile nu se înţeleg perfect.
Proba de foc începe miercuri, înainte de prânz. Cu sau fără umbrele.