Romanii care au invins saracia, cu fonduri europene. Au primit 600.000 de euro in ultimii ani

Dată publicare: 09-11-2011 18:45
Dată actualizare: 09-10-2012 16:35


Sunt si oameni harnici printre noi, care au invatat ca banii de la Uniunea Europeana ii pot ajuta sa-nvinga saracia. Au facut proiecte ca la carte si in comuna lor din Tulcea au ajuns cele mai multe fonduri europene.

In 2008, localitatea Luncavita a devenit model de dezvoltare pentru mediul rural.

Marian, un tanar in varsta de 30 de ani din comuna Luncavita, judetul Tulcea, o localitate in care traiesc aproape 5.000 de oameni. In ultimii ani, acesta a lucrat la proiecte europene care au adus comunitatii finantari de aproximativ 600.000 de euro. Banii au fost folositi pentru iluminatul public, reteaua de apa sau amenajarea unor parcuri.

Cand avea 22 de ani si era student la teologie, Marian a sarit in mare si s-a lovit de un banc de nisip. De atunci este in scaun cu rotile, dar si-a terminat facultatea si a facut si un master. Acum raspunde de locurile de munca oferite prin programe europene in judetul Tulcea. Peste 150 de oameni l-au avut indrumator.

"Daca nu era el sa ma fi invitat la acel antreprenoriat n-as fi avut nicio ideea acum despre ce as fi putut sa fac". O spune Marius, un tanar fermier care asteapta sa vada daca ii va fi aprobata o cerere de finantare de 25.000 de euro pentru culturile sale.

Si Luminita a reusit sa puna in aplicare un plan de afaceri pentru un fast food.

Marian lucreaza acum alaturi de alti oameni din primaria localitatii la un proiect in valoare de un milion si jumatate de euro pentru reabilitarea unui baraj de acumulare de la marginea comunei. Si nu au de gand sa se opreasca aici.


VIDEO PROTVPLUS.RO