Romanii au fugit de canicula la strand si la padure

18-07-2010 00:00


Cum fentam zapuseala de afara si din apartamente? Cu multa, multa apa, spun medicii, dar si la stranduri si piscine, completeaza mii de oameni care au ales sa se racoreasca astfel.

Sau cu mititei si bere foarte rece, spun alte cateva mii care au fost la gratare. La Cluj au fost 31 de grade, iar indicele de confort termic a fost 78, adica foarte aproape de punctul critic, 80.

Numai la un strand s-au vandut duminica peste 1500 de bilete, asa ca este clar care e tendinta in zilele calduroase. Asta desi pretul unui bilet nu este tocmai mic - 12 lei pentru adulti si 10 lei in cazul copiilor sub 14 ani.

In schimb, la alte stranduri din oras oamenii platesc chiar si 17 lei.

Pentru cei mai pretentiosi exista si centre spa exclusiviste, unde intrarea la piscina este 25 de lei, iar daca vreti sa va rasfatati cu un masaj, mai scoateti 60 de lei din buzunar.

In toata tara strandurile au fost pline ochi. La Arad, de exemplu, aproape 8.000 de persoane au ales sa isi petreaca weekendul in apa, ceea ce a dus la incasari de peste 15.000 de lei la bugetul local.

Cei care n-au vrut sa prinda culoare la strand, au cautat racoarea in padure, asa cum s-a intimplat in Galati si Braila. Ascunsi sub ramurile copacilor, oamenii erau convinsi c-au facut cea mai buna alegere, in aceasta zi de foc. Asta daca nu s-au ocupat de friptura.

La amiaza, cand aerul a devenit irespirabil chiar si-n padure, multi s-au retras in spatiile cu aer conditionat din centrele comerciale.

VIDEO PROTVPLUS.RO