Retetele si mancarea de Paste circula cu viteza pe internet. Sfaturi prin webcam, laude pe Facebook
Din cuptor, cozonacii rumeniti ajung direct pe Facebook, pentru ca retetele si bucatele de Paste circula cu viteza pe internet. Si aduna, in zilele acestea, cele mai multe "Like"-uri, mai ales daca fotografiile sunt artistice.
Multe gospodine au pus poze cu tot ce-au gatit, ca sa vada si prietenii ce vor primi duminica la masa. Alti utilizatori au primit sfaturi de la mare distanta, pentru friptura si cozonaci.
Gabriela are 23 de ani si se afla pentru prima data in fata unei adevarate provocari: trebuie sa coaca doi cozonaci asa cum facea matusa ei in vremurile in care era in tara. Acum munceste in Germania, insa chiar si asa, la mii de kilometri distanta, a gsit solutia: consilierea gastronomica pe internet.
Matusa Nicoleta urmareste fiecare miscare a nepoatei si din cand in cand o mai opreste din treaba. Cu asa indrumari era imposibil sa nu iasa. Cozonacii sunt rumeniti bine.
Tot pe Facebook ajung si oule vopsite de Nina. Mandra nevoie mare de ele, a facut o sedinta foto si le-a aratat prietenilor.
Si la Dublin, Luminita trebaluieste de zor in bucatarie. Vrea sa-si ajute si prietenii virtuali cu cateva sfaturi, pentru mancarea romaneasca. Incepe cu o reteta de la bunica, pentru cozonac.
Intre timp se apuca de vopsit ouale. Iar luciul final l-a dat cu slanina trimisa pachet. Bineinteles ca bucatele se afla acum la loc de cinste si pe Facebook.