RETETE DE PASTE: Pasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2019 16:04
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2019 16:03
Categorie: Stiri Sociale
pasca fara aluat, cu branza si stafide, retete de Paste

Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Reteta pentru pasca de Paste pe care ti-o propunem este simpla si delicioasa.

Bogdan Roman de la MasterChef ne-a dat o reteta simpla de pasca fara aluat pentru Paste, dar foarte gustoasa.

"Imi place si pasca traditionala, dar parca are prea mult cozonac si decat sa tot aleg branza delicioasa, mai bine fac o pasca fara aluat. Mai simpla de facut si mult mai gustoasa, dupa parerea mea", a spus Bogdan.

=> MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste
=> RETETE DE PASTE: Ciorba de miel pentru masa de Paste
=> RETETE DE PASTE: Cum vopsim ouale de Paste natural, fara sa folosim vopsea

Cum pregatim pasca de Paste fara aluat

Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta de Paste sunt: 
- 100ml rom / whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
- 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- 5 oua
- 100g stafide
- 600g branza de vaci

Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool, cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede.

Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasam aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paste trebuie sa se raceasca incet inainte de a fi taiata.

Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.

pasca fara aluat, cu branza si stafide, retete de Paste Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Retete de paste Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: foodstory.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Marius Crăciun este Fermierul Anului 2019 și câștigătorul premiului de 50 000 de euro!
Felicitări Marius Crăciun, Fermierul Anului 2019!

07:53
FERMA
A doua probă  îi descurajează și pe  Marius și pe Moroșanu
Ceea ce se întâmplă schimbă complet clasamentul și creează o agitație de necrezut în arenă

07:25
FERMA
Prima probă îi obosește peste măsură pe cei doi finaliști Ferma
Cine reușește să capate avantaj și câștigă prima primul pas către premiu

06:14
FERMA
Brigitte îl lovește pe Pastramă, spre deliciul, dar și spaima fermierilor
Un singur picior între iubire și...bătaie

04:17
FERMA
Gesturi suspicioase între Otniela și Moroșanu. Ce se întâmplă între cei doi
"Mai Otniela, o luăm razna, simți și tu?"

03:18
FERMA
Ce s-a întâmplat cu încăierarea dintre Moroșanu și Kamara
Ediția de ieri i-a lăsat pe fermieri înspăimântați, în mijlocul celui mai mare conflict de până acum.

02:55
PROMO
Victoria Răileanu și Adrian Pov #yeslavot

00:34
LA MARUTA
Este transformată! Iulia Vântur a revenit în Romania și are un nou look
Iulia: "Nu am crezut ca-mi voi face vreodata tatuaje"

18:18
LA MARUTA
Loredana a scăpat de toate păcatele, într-un loc sfant
Cum a reușit artista să se purifice in totalitate

13:21
LA MARUTA
Chef Hadad gătește cu ce găsește la Ioana Filimon

05:49
O nouă generație de bucătari profesioniști apare în România
Povestea tinerilor care s-au întors din străinătate pentru a fi chefi în România
Câți bani a câștigat statul din taxa auto. Mulți șoferi nu și-au recuperat încă banii plătiți
Produse noi incluse în programul Rabla pentru electrocasnice 2019. Valoarea voucherelor
Revoltător. Mai multe case au fost inundate după ce a fost furată o țeavă dintr-un dig
S-a răsturnat cu scaunul cu rotile pe rampa improvizată instalată la școală. Explicația IȘJ Sibiu
Tabără de muzică organizată de Smiley cu 16 artişti și producători internaţionali
drumul expres Craiova-Pitești, autostrazi, românia, investiții, serbia, autostrada grecia
Cum explică ministrul Transporturilor lipsa autostrăzilor în România. Replica lui Dragnea
Situația disperată a unei femei de 74 de ani și a nepoatelor sale. Casa riscă să cadă pe ele
Motivul pentru care românii mănâncă mai puțini cartofi. Ce preferă la restaurant
Cum să deosebim ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. Greșeala poate fi fatală
Protestatar amendat cu 1000 de lei, după ce a scandat împotriva lui Dragnea la Topoloveni
Prima zi de înscriere la grădinițele de stat. Ce nu au voie să ceară directorii instituțiilor