Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște

pasca fara aluat
Shutterstock

Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

 

Listă de ingrediente

-100ml rom whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
-1 coaja rasă de lămâie
-amaretto
-esenţa de vanilie sau zahăr vanilat
-1 plic praf de copt
-5 linguri de făină
-8 linguri de zahăr
-5 ouă
-100g stafide
-600g brânză de vaci
 

Cum puteți prepara pasca fără aluat 
 

Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool. Cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă. Cu cât este apă mai caldă, cu atât mai repede se vor înmuia.

Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coajă de lămâie, şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm faina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Aici trebuie să avem puţină grijă pentru că dacă brânză de vaci este uscată vom folosi mai puţină faină, iar dacă brânză este foarte moale, vom folosi mai multă faina.

Citește și
mezelar
(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă şi albusele în compoziţie. Ideea este că aceasta compoziţie nu trebuie să fie foarte moale dar totuşi să curgă (greu).

Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făină sau gris. Turnăm compoziţia şi o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scădeţi puţin temperatura (până la 160 grade) şi mai lăsaţi aproximativ 35-40 minute. Obligatoriu să faceţi testul cu scobitoarea. Înainte să o tăiaţi, lăsaţi-o să se răcească încet.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar
REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar

Friptura de miel la cuptor preparată pentru Paște trebuie să fie bine pătrunsă, condimentată și aromată.

(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993
(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993

În spatele brandului de produse tradiționale Mezelar, se află Altamira Industry, un producător de înaltă calitate, care utilizează carne locală proaspătă, împreună cu rețete tradiționale curate, cu conținut scăzut de aditivi.

Noi reguli pentru producători. Sunt obligați să ceară rețete și să fie supravegheați de medicii veterinari
Noi reguli pentru producători. Sunt obligați să ceară rețete și să fie supravegheați de medicii veterinari

Apar reguli noi în privința medicamentelor administrate animalelor din ferme și gospodării.

Metoda simplă pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă
Metoda simplă pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă

Există multe rețete pentru o porție de cartofi ”ca la carte”. Dacă până acum îi prăjeai de două ori în ulei sau dacă îi țineai pe șervețele, atunci erai foarte aproape de perfecțiune.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.