Proteste "cu scantei" ale revolutionarilor in Piata Victoriei din Bucuresti. Un manifestant a avut nevoie de ajutor medical

×
Codul embed a fost copiat

Protest cu tipete si imbranceli, urmat de interventia jandarmilor, luni, in fata guvernului. Zeci de revolutionari au blocat traficul, in Piata Victoriei, nemultumiti ca nu-si mai primesc indemnizatiile.

FOTO: StirileProTv.ro

Jandarmii au fost nevoiti sa intervina in forta pentru a elibera Piata Victoriei din Bucuresti de zecile de revolutionari care protestau in fata sediului Guvernului. Scutierii i-au dat la o parte cu forta, iar un participant a avut nevoie de ajutor medical.

Aproximativ 200 de revolutionari s-au adunat luni dimineata in Piata Victoriei. Erau furiosi ca autoritatile nu respecta legea recunostintei fata de luptatorii din 1989.

Cateva zeci de protestari au blocat traficul pe bulevadul Kiseleff, in dreptul guvernului, iar in spatele lor s-a format o coloana de cateva sute de masini. Protestatarii sustin ca legea prin care li se acorda dreptul la indemnizatii nu mai este respectata de ani de zile, iar ei nu-si primesc banii cuveniti.

Citește și
ceremonie revolutie
Banner la depunerea de coroane in memoria eroilor: Intrebati-l pe Iliescu cine a deturnat Revolutia
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In timpul protestului, unii dintre revolutionari au iesit din zona amenajata de protest si au incercat sa blocheze Bulevardul Aviatorilor, insa au fost impiedicati de fortele de ordine aflate in zona. Ulterior, protestatarii au reusit sa ocupe Bulevardul Kiseleff. La un moment dat, unul dintre protestatari s-a intins pe asfalt, pentru a demonstra jandarmilor ca nu doreste sa elibereze zona.

Reprezentantii Jandarmeriei le-a pus in vedere protestatarilor ca actiunea lor contravine legii, pentru ca au blocat o cale de comunicare si le-au cerut sa o elibereze. Dupa cateva minute, fortele de ordine au intervenit si i-au impins pe manifestanti in zona amenajata de protest. In jurul orei 12.00, circulatia a fost reluata pe Bulevardul Kiseleff. Unei femei aflate in randul protestatarilor i s-a facut rau, fiind chemat un echipaj medical.

Ei sunt nemultumiti din cauza neacordarii tuturor indemnizatiilor prevazute de Legea 341/2004 a recunostintei fata de luptatorii Revolutiei si au anuntat ca vor organiza zilnic manifestatii pentru a cere Executivului respectarea acestei legi. Protestatarii au strigat "Jos Ponta", "Jos Basescu" si "Fara discriminare", cu referire la faptul ca, prin modificarea Legi 341/2004, nu mai primesc toti revolutionarii indemnizatiile acordate initial.

In prezent, sunt aproximativ 22.000-23.000 de detinatori de certificate de revolutionar, dintre care aproximativ 16.000 de luptatori remarcati prin fapte deosebite, aproximativ 2.200 de luptatori raniti, circa 600-650 de luptatori retinuti, 150-200 de raniti si retinuti, 2.000 de urmasi ai eroilor martiri si alti 150-200 de participanti, acestia din urma avand doar un titlu onorific si neprimind indemnizatie, a precizat recent unul dintre revolutionari, Gheorghe Grosu.

Ponta: Adevaratii revolutionari vor primi bani; nu si impostorii din echipa Dumitru Costin - Mihaies

Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca drepturile "adevaratilor" revolutionari vor fi achitate, existand bani alocati in acest sens, insa nu vor fi dati bani "impostorilor" revolutionari de genul celor facuti de "echipa Dumitru Costin - Mihaies". Ponta a spus ca in Romania sunt 4-5.000 de revolutionari care au luptat in decembrie '89 si care si-au riscat viata, iar drepturile acestora vor fi achitate, existand fonduri alocate in acest sens. Premierul a precizat insa ca sunt si "impostori revolutionari facuti de echipa Dumitru Costin - Mihaies" iar acestia nu vor fi niciodata platiti.

Exista o categorie de oameni care chiar au participat la Revolutie, circa 4-5.000 de oameni, si o categorie de impostori facuti revolutionari de echipa Dumitru Costin - Mihaies. Bani pentru impostori nu o sa dam niciodata, pentru adevaratii revolutionari, victime, urmasi, raniti, pentru cei cu merite deosebite vom plati, avem alocati bani. I-am dat dreptate lui Boc in trecut cand eu eram seful Opozitiei cand a spus ca nu plateste, stia ca s-au dat certificate false de catre Costin, era secretarul lui de stat cand l-a arestat DNA, eu eram seful opozitiei, i-am dat dreptate atunci, pentru revolutionari trebuie dati bani, pentru impostori nu. Dupa ce am fost criticat ca dau banii la revolutionari, acum sunt criticat ca nu dau, orice-as face sunt criticat. Eu ii apreciez foarte mult pe revolutionari si merita recompensati, cei treziti revolutionari in 2010 si 2011 nu, le dadea certificate un domn, era prieten cu doamna Udrea, cu Costin, care e acum la puscarie", a declarat in urma cu cateva zile, la Buzau, Victor Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Zeci de revolutionari au protestat la sediul PSD:
Zeci de revolutionari au protestat la sediul PSD: "Hotii!" Ion Iliescu a venit sa rezolve problema

Cateva zeci de revolutionari au protestat, luni, in fata sediului central al PSD, cerand sa discute cu premierul Victor Ponta si sa li se respecte drepturile avute in baza statutului de revolutionari.

Banner la depunerea de coroane in memoria eroilor: Intrebati-l pe Iliescu cine a deturnat Revolutia
Banner la depunerea de coroane in memoria eroilor: Intrebati-l pe Iliescu cine a deturnat Revolutia

Revolutionarii care participa sambata, in Capitala, la ceremoniile depunerii de coroane in memoria eroilor din 1989 au afisat bannere cu mesaje ca "Intrebati-l pe Iliescu cine a deturnat Revolutia.

Presedintele blocului national al revolutionarilor a disparut fara urma, desi e condamnat la 7 ani
Presedintele blocului national al revolutionarilor a disparut fara urma, desi e condamnat la 7 ani

Condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare pentru santaj, presedintele blocului national al revolutionarilor, Dorin Maior, a disparut fara urma.

Recomandări
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu
Incident grav la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu

O posibilă explozie a avut loc, vineri, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.