Circ cu oi si capre, in Capitala!

12-02-2009 00:00


Producatorii de branza au incercat sa le explice autoritatilor ca nu au bani sa-si ambaleze si sa-si eticheteze marfa conform prevederilor europene.


Aproape 400 de oameni au protestat zgomotos in fata Autoritatii Sanitar-Veterinare. 

Oameni sunt negri de suparare, pentru ca au fost alungati din piete. Doua ore si-au strigat nemultumirile la poarta Autoritatii Sanitar-Veterinare. Nu i-au convins sa plece nici ploaia marunta si rece, nici jandarmii care le-au tinut piept. 

Oierii se plang ca inscrierea la Registrul Comertului inseamna pentru ei multa alergatura si taxe in plus, care ii usuca la buzunar. Asa ca stau cu marfa pe stoc si pierd lunar mii si mii de lei. Asa ca cer ca lucrurile sa ramana asa cum au fost.

In pietele din Romania, unii dintre producatori ignora regulile pe riscul lor.

In plus, cumparatorii vor sa guste inainte sa ia marfa.

Protestul nu a ramas fara rezultat. Luni, producatorii vor analiza ordinul, cuvant cu cuvant, impreuna cu ministrul agriculturii.

De partea celalalta, seful autoritatii sanitar-veterinare insista. "Nu le cerem mare lucru, ci doar sa puna branza intr-o punga si sa o eticheteze. Sa stie omul ce cumpara", sustine Radu Roatis Chetan.

"Nu o sa ne lasam", ameninta ciobanii. Saptamana viitoare, vor sa picheteze Guvernul, Parlamentul si Comisia Europeana, ca sa faca lege din obiceiul romanesc.

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO