Protest asurzitor la Nadlac. Talangile si fluierele in centrul atentiei!

Ultima actualizare: 09-04-2012 16:23

Crescatorii de vite din mai multe judete au pus mana pe fluiere si talangi si au inceput sa protesteze cu un zgomot asurzitor, suparati ca Guvernul nu sprijina asa cum trebuie zootehnia.


Adica, spun ei, favorizeaza importurile produselor pe care ar putea si ei sa le comercializeze la preturi bune daca ar primi subventii mai mari.

Protestul s-a desfasurat intr-o parcare de langa Vama Nadlac, iar la el au participat peste 150 de crescatori de vaci din judete precum Bacau, Tulcea, Galati, Constanta sau Neamt.

Oamenii cer Guvernului sa le acorde subventii dupa modelul altor tari din Uniunea Europeana, pentru ca altfel risca sa dea cu totii faliment. Protestatarii spun ca laptele produs de ei nu este apreciat la adevarata lui valoare, Romania preferand sa importe din afara, la preturi mai mici, posibile tocmai pentru ca acolo agricultura este sprijinita substantial.

Crescatorii spun ca vor protesta miercuri pana la ora 16, iar joi o vor lua de la capat. Un protest asemanator s-a desfasurat si langa vama Bors din Bihor.

Vezi aici cum au protestat soferii impotriva noii taxe auto.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO