Principele Nicolae si-a lansat cartea "Drumul spre casa". Cum a trecut de la un om normal in Anglia la reprezentant regal

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17

"Imi place foarte mult Maramuresul, imi plac romanii si simt ca aici este casa mea." O spune cu mult entuziasm nepotul majestatii sale Regele Mihai.

 

Tanarul principe Nicolae si-a lansat joi seara prima carte despre peripetiile sale prin Romania si parcursul impresionant facut in ultimii 23 de ani.

 

Principele Nicolae s-a mutat in Romania in toamna lui 2012, pentru a prelua o parte din atributiile publice ale Casei Regale. Chiar Regele Mihai l-a investit cu functia de reprezentare, pe care Majestatea Sa nu o mai putea asigura din cauza varstei inaintate.

"Am lasat in urma toata viata de om obisnuit si totul s-a schimbat complet" a marturisit Principele.

Pe contul sau oficial de Facebook, Principele Nicolae are peste 11 mii de prieteni, iar cele mai apreciate poze sunt cele cu Milo, catelul sau. Printre reguli stricte de protocol si intalniri importante, printul Nicolae a reusit, la fel ca si inaintasul sau Carol I, primul rege al Romaniei, sa invete limba romana intr-un an de zile.

Acesta recunoste ca "e foarte greu, mai ales gramatica este grea, dar invat incet."

Romanii l-au cunoscut pe Nicolae in anul 1992, atunci cand Regele Mihai s-a intors in tara dupa exil. Pricepele avea doar 7 ani.

Pe 1 aprilie, Principele Nicolae a implinit 29 de ani si este al treilea pe linia mostenitorilor coroanei dupa Principesa Margareta si mama lui, Elena. Tanarul isi cultiva cat poate pasiunea pentru fotbal, cricket, rugby si mai nou oina.

Cartea lansata acum - "Drumul spre casa" - este ca un roman al formarii. Principele Nicolae povesteste schimbarile esentiale din viata sa-si evolutia de la adolescentul obisnuit din Anglia, pana cand a devenit Print al Romaniei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO