Peste 700 de persoane, majoritatea romi romani, cersesc in Milano

Dată publicare: 06-10-2008 00:00
Dată actualizare: 05-04-2012 22:24


Romi

Cu ocazia recensamantului efectuat in ultimele trei luni, in cele 12 tabere de romi din Milano, autoritatile din Milano au identificat peste 700 de persoane care nu au locuinta si practica cersetoria.


Riccardo De Corato, viceprimarul orasului Milano, a declarat ca este vorba in principal de romi romani care traiesc in tabere de nomazi, dar sunt si extracomunitari si chiar italieni care cersesc la semafoare si la coltul strazii.

Problema etnicilor romi este in continuare ignorata in Europa Centrala, unde acestia sunt condamnati sa traiasca in ghetouri si saracie.

Aproximativ patru milioane de romi se lupta cu lipsa locurilor de munca, saracia si bolile.


Potrivit unui raport din 2003 al Programului ONU pentru Dezvoltare, pana la 70% din romii din Europa Centrala si de Est traiesc din ajutoare sociale, indemnizatii de somaj si alocatiile copiilor, iar la aceasta se adauga faptul ca acestia nu platesc impozite care sa alimenteze aceste fonduri. 

Astfel, costurile marginalizarii cresc prin pierdere de mana de lucruri, bani publici si venituri la buget din impozite. 

Cuantificarea acestor pirederi este dificila, intrucat datele certe referitoare la populatiile de romi lipsesc. Cele ale PNUD se refera numai la Bulgaria, Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia.


Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO